24 Октомври, 2016 12:11 1 595 0

Кой подгрява пазара в Хонконг

  • хонконг-
  • инвеститори-
  • чужденци

От март до края на септември тази година цените на имотите в Хонконг бележат ръст от 11%. Основната група инвеститори, които подгряват пазара са чужденците. Само през септември на тях са продадени 250 жилищни обекта, сочат данните на Вътрешния отдел по приходи на Хонконг. Това е абсолютен максимум за последните 14 месеца и с 36% надвишава средния брой покупки за последните четири месеца.

Основните чуждестранни купувачи са китайци от континента, посочват анализатори. Причина за техния наплив е, че в Шанхай и Шънджън властите въвеждат нови мерки по охлаждането на имотния пазар, в частност ограничения при получаването на ипотечен заем. Освен това китайците са привлечени и от местната валута, която се определя от стойността на долара, а към днешна дата юанът е със слаби позиции на валутните пазари.

През второто тримесечие на китайските инвеститори се падат 31% дял от всички чужденци придобили имоти, а вложената в недвижимости сума е 2.58 млн. USD.

Септември е и месецът, през който са се сключили най-много сделки за последните 15 месеца – 7826 броя. Основно търсенето на жилища е от страна на местното население.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА