Last news in Fakti

27 Октомври, 2016 17:51 2 086 0

Три проблема при сделката с „Царските конюшни”

  • царски конюшни-
  • нарушения-
  • прокуратура
Три проблема при сделката с „Царските конюшни” - 1
Снимка: М. Богданова ©

Софийска градска прокуратура (СГП) подаде протести за обявяване нищожността на три заповеди на бившия областен управител на София-град Веселин Пенев, които са свързани с продажбата на т. нар. „Царски конюшни“.

С единият протест се иска фактическото разваляне на  продажбата на имота, който се намира на бул. „Дондуков“ в София. СГП намира и трите заповеди на Пенев за нищожни. По закон прекратяването на съсобствеността с държавата се извършва на база пазарна оценка на съответния дял, направена от независим оценител, на цена не по-ниска от данъчната оценка на имота. В случая с „царските конюшни“ фактът на съсобствеността не е безспорен.

Трите заповеди на бившия областен управител са с неясен предмет. Съществува несъответствие на административните актове (трите заповеди) с целите на закона, т. е. налице е разпореждане с цена на имота по-ниска от пазарната и данъчната цена. За това СГП е поискала изслушването на съдебно-оценителна експертиза, която следва да направи оглед на място и проверка за подобни сделки в Агенцията по вписванията и да даде отговор на въпроса „какви са реалните пазарни цени на имотите“, върху които са т.нар. „царски конюшни“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА