Last news in Fakti

2 Ноември, 2016 12:56 2 535 1

Повече сгради ще могат да се санират

  • саниране-
  • енергийна ефективност-
  • закон-
  • промени
Повече сгради ще могат да се санират - 1

На днешното си заседание правителството прие изменения на Закона за енергийна ефективност. За саниране вече ще могат да кандидатстват и сгради в експлоатация, включително и жилищни, с разгърната застроена площ над 250 кв.м.

Регламентирано е прилагането на изисквания за енергийна ефективност и енергийни спестявания при възлагане на обществени поръчки за доставка на продукти, свързани с потребление на енергия, както и при закупуването или наемането на сгради от публични възложители от централната администрация.

Със законопроекта се правят и промени по отношение издаването на „сертификат за енергийни характеристики на нова сграда“ – термин, който заменя досегашния „сертификат за проектни характеристики“ на сградите. Законът регламентира и по-кратки срокове за извършване на периодични проверки за енергийна ефективност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да де

    0 0 Отговор
    Ами те и на 2 кв. метра ще разрешат, защото ТАМ Е ГОЛЯМАТА ДАЛАВЕРА, заедно с магистралите. Не случайно от бюджета се отделят МИЛИАРДИ за саниране. И защо? Защото правителството е загрижено за народа ли? Смях, голям смях. То затова има пари само за магистрали и за саниране, а за БАН няма - трябвало сами да си изкарат. Сякаш науката е някаква кебапчийница. Хайде вече да се омитат от властта гробарите, защото разкатаха фамилията на тази държава!