Last news in Fakti

3 Ноември, 2016 10:37 3 542 4

Колко струва масовото преселение в Китай

  • китай-
  • миграция-
  • жилища-
  • програма

Над 140 млрд. USD планира да похарчи Китай до 2020 г. за преместването на китайците, живеещи в най-бедните райони на страната, към такива, в които могат по-лесно да си изкарват прехраната. Финансирането ще бъде осигурено от две държавни банки.

Парите ще бъдат вложени в строителството на жилища и изграждането на инфраструктура, а друга част ще бъде инвестирана в облагородяването на освободените земи.

Преселението е част от държавна програма по повишаване жизнения стандарт на китайците. Само през настоящата година над 2 милиона души ще се преместят от труднодостъпните райони на Китай към по-населените места. За бедни се смятат около 70 милиона души, или 5% от населението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    1 0 Отговор
    а колко ще струват тези кръвопийци-кърлежи от арабски държави и изтока да се нахлуят в Европа , тук вече не говорим за пари а за съдбите на цял континент...

    Коментиран от #2

  • 2 ааа

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "шшш":

    Площ Европа: 10 180 000 km², площ Китай: 9 597 000 km² ... защо сме все свикнали да си мислим, че сме по-бели от другите :)
    Населението на Европа е: 743,1 милиона, докато на Китай е: 1,357 милиарда ... т.е. почти двойно, да ама Европа е по-важна и не може сама да се пази, а китай освен че се и пази прави и такива грандиозни проекта ... пак сме на страната на губещите и копираме един неработещ модел... доказателство 26 години ) Копирайте китайския модел поне успешно !

    Коментиран от #3

  • 3 РЕАЛНО

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ааа":

    Напълно си прав.Но няма как да се копира китайският модел-защото видиш ли,не съвпада с евро-атлантическите ценности а и още повече е комунистически!!! Та недай си Боже,някой от "видните"брюкселски зелки да си го помисли това-ще го разпънат на кръст.Нищо че Китай показва уникален ръст в икономиката-такъв ръст не е имала нито една държава по света.--
  • 4 abv

    0 0 Отговор
    В България бедно е 95 % от населението.