4 Ноември, 2016 13:45 3 299 6

Нов участък от софийското метро

  • метро-
  • софия-
  • трети лъч
Нов участък от софийското метро - 1
Снимки: БТА

Започна строителството на софийското метро от театъра „Зад канала” до бул. „Владимир Вазов”. Това е част от третия лъч от подземната железница, от която в момента се изграждат 7 станции.

„Започна изграждането на тунела, който ще свърже метростанцията на Малък градски театър „Зад канала” с осмата метростанция, която е на бул. „Владимир Вазов". Там остана един нереконструиран участък, където ще се изгражда метростанцията. Нейното строителство ще започне след няколко месеца", каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която направи първа копка на участъка.

Строителството на третия метродиаметър трябва да приключи през 2019 г., с което близо 45% от градския транспорт на София ще бъде подземен. Предвижда се близо 500 000 души ежедневно да ползват столичното метро след пускането в експлоатация на третия лъч. Към момента техният брой е 350 000 души.

Строителството на четирите метростанции от „Овча купел” до Околовръстния път при „Горна баня” ще започне в началото на 2017 г. Дължината на участъка е 4 км, а очакваният брой пътници на ден е 130 000 души.

Нов участък от софийското метро

Нов участък от софийското метро

Нов участък от софийското метро

Нов участък от софийското метро

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ник

    1 0 Отговор
    Ми много хубаво, а ма това се строи с моите пари а мен шопите не ме интересуват!
    Всички знаем, че въпросното метро не се строи изцяло с общински пари, така че репликиращите да се подготвят ако ще коментират!

    Коментиран от #2

  • 2 Joro

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ник":

    "Средствата за изграждането на всички 12 станции идват са отпуснати по оперативна програма "Транспорт" и местно съфинансиране."
    Тоест от общински пари на град София, така че спокойно не си ощетен.

    Коментиран от #4

  • 3 пича

    0 0 Отговор
    Къде ще е станцията на Вазав
  • 4 Ник

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Joro":

    Парите за оперативна програма транспорт от къде идват?
    Не случайно казах да говорите подготвени!

    Коментиран от #5

  • 5 некойси

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ник":

    Не бъди жесток човече, може да ни се наложи да идем и ние в столицата и да се пуснем барем поне венднъж по метрото, та да оправдаем разхода.
    Пък ако ли не, помнете! Столичани са богоизбрани, дори и тези в повече. Това личи в поведението им на всякъде та дори и чужбина :)
  • 6 Бай Тошо

    1 0 Отговор
    Абе че парите са си на софиянци е ясно
    Но да се въведе пак жителство че половината селяни не си плащат данаците тук