16 Ноември, 2016 10:21 4 727 3

Най-добрите градове в света

  • град-
  • класация-
  • лондон-
  • сингапур-
  • ню йорк

Първото място е за Лондон, въпреки Brexit и произтичащите от това безброй въпроси, касаещи икономиката на страната. Сингапур продължава да привлича погледите на инвеститорите, които в стремежа си да печелят повече, реализират екстравагантни проекти, което от своя страна поставя града на второ място в класацията. Авторите на класацията – консултантската компания Resonance, дават бронзовия медал на Ню Йорк.

Градовете се оценяват по шест параметъра: качество на екологичната и архитектурна среда, брои на културни забележителности, музеи и места за развлечения, ниво на заетост и БВП на глава от населението, брои университети, етническо разнообразие, а също така брой и степен на позитивни онлайн отзиви, като например на сайтове от рода на TripAdvisor.

Британската столица печели златния медал, не само защото разполага с атрактивни места за пазаруване, ресторанти и хора от различни националности. Тя носи титлата „бранд” №1 за цял свят. Сред предимствата на британската столица са лесният достъп до летищата и множеството университети и колежи. Лекият спад в цените на луксозните имоти по никакъв начин не се отразява на имиджа на града.

ТОП 10 на най-добрите градове в света

град
1 Лондон
2 Сингапур
3 Ню Йорк
4 Париж
5 Сидни
6 Амстердам
7 Лос Анжелис
8 Токио
9 Сан Франциско
10 Торонто


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петко

    0 1 Отговор
    Toronto е първи защото там живее брачеда.
  • 2 Към Петко!

    1 0 Отговор
    Кво бачка твоя Брадчет там бе бай отреПко
  • 3 Към Петко

    1 0 Отговор
    Сингапур е много по-добър вариянт от индийския Торонто