28 Ноември, 2016 13:50 2 414 1

Един екзотичен имотен пазар отново привлича инвеститори

  • мароко-
  • имоти-
  • цени

Между 30% и 40% поевтиняха недвижимите имоти в Мароко след пика на пазара през 2007 г. Вълненията в Близкия Изток и продължаващата криза в някои части на Северна Африка оказват негативно влияние върху пазара на недвижими имоти в Мароко. През последните години съществен ръст в цените не се наблюдава, но през 2015 г. беше отчетен ръст в броя на реализираните сделки. Отчасти това се дължеше на повече покупко-продажби на вторичния пазар, чийто цени бяха привлекателни за купувачите.

Така например, имотите в Ес Сувейра са отлична алтернатива на ваканционните имоти предлагани в Испания и Франция. Днес цените там са стабилни, но растящото търсене може да доведе до поскъпване на квадратния метър жилищна площ още през следващата година.

Ес Сувейра е най-популярната в страната дестинация за туристи и чуждестранни инвеститори. Известен е със своята бохемска атмосфера, която привлича художници, музиканти и други творчески личности от цял свят.

Най-голям дял на чужденците, решили да купят имоти в Мароко, се пада на Французите, но Ес Сувейра привлича по-широк кръг чуждестранни купувачи, сред които белгийци, представители на скандинавските държави, британци и американци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Fool

    0 0 Отговор
    Лелее за 83к евра там се купува 122м2 апартамент. http://www.rightmove.co.uk/overseas-property/property-60645209.html