Last news in Fakti

2 Декември, 2016 10:37 2 908 1

Лоша година за недвижимите имоти в Италия

  • италия-
  • цени-
  • жилища

С 12.3% по-малко ще е броят на реализираните продажби на недвижими имоти в Италия през 2016 г. в сравнение с миналата. Независимо от това, че през първото и второто тримесечие на текущата година сделките са отчели ръст съответно с 20.6% и 22.9% спрямо същия период на 2015-а, консултантската компания Nomisma прогнозира охлаждане на пазара.

Очаква се към края на 2016-а броят на сделките да е под 500 000. Официално данните за третото тримесечие ще станат ясни на 5 декември. Дори резултатите да са положителни, то ще са далеч от тези през първото и второто тримесечие, прогнозират анализатори.

Основните причини за спад в сделките е понижената динамика при ипотечното кредитиране, както и намалената активност от страна на потенциалните купувачи, които заради несигурната икономическа обстановка в Италия отлагат решението за придобиване на имот. В резултат на по-голямото предлагане и по-малкото търсене се очаква до края на годината и спад в цените на жилищата. На първичния пазар то ще е в рамките на 1.2%, а при старото строителство – с 1.5% на годишна база. Възстановяване в сегмента може да се очаква едва след 2017 г..

Към днешна дата най-скъпите жилища са в Милано – средната цена на квадратен метър е 3000 EUR. В столицата Рим стойностите са малко по-ниски – 2900 EUR. В 13-те главни италиански града средната цена е 1980 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ITALIA

    1 0 Отговор
    Живея в Италия , цените на апартаментите са със спад от 30 до 50 % само новото строителство държи цена до сега .