Last news in Fakti

7 Декември, 2016 10:21 2 663 2

Руски наплив за луксозни американски имоти

  • лукс-
  • руснаци-
  • жилища-
  • сащ
Руски наплив за луксозни американски имоти - 1
Снимка: АР/БТА

След победата на Доналд Тръмп на изборите за президент в САЩ, интересът на богати руснаци към покупката на луксозни имоти в Ню Йорк и Маями се е повишил с 35% в сравнение с 2015 г., коментират специалисти от консултантската компания Knight Frank.

До 2015 г., когато влязоха в сила санкциите към Русия, търсенето от страна на руснаци на луксозни апартаменти в САЩ, беше на високо ниво – около 15% от общото търсене от страна на чужденци на такъв тип недвижимости. И ако тогава САЩ бяха в ТОП 5 на най-популярните дестинации за придобиване на лукс имот, то през последната година те дори не бяха в ТОП 10, а броят на запитванията спадна тройно.

Позитивизмът в руско-американските отношения възвърна част от интереса на руснаците към луксозния имотен сегмент в Ню Йорк и Маями. Близо 90% от запитванията са за имоти в ценовия диапазон между 500 000 USD и 5 млн. USD.

Над половината от запитванията се отнасят до малки жилища и студиа с площ от 40 кв.м., чиято стойност варира от 500 000 USD до 2 млн. USD. Около 25% от клиентите се интересуват от жилища с две спални, чиято площ е около 90 кв.м., а цената им започва от 2 млн. USD. Останалите 25% от клиентите търсят големи апартаменти или мезонети. Там цените започват от 4 млн. USD.

Част от клиентите търсят имоти и в луксозните сгради на Доналд Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кирил

    4 4 Отговор
    всеки ,който може се изнася от рашастан.тези с по малкото пари в бг гърция ,черна гора,с повече в западна европа,а баш кремълците в сащ
  • 2 явор

    5 4 Отговор
    от руснак знам,парите се броят само когато са изнесени на сигурно място извън русия