Last news in Fakti

14 Декември, 2016 14:33 2 225 0

С колко ще поскъпнат имотите във Великобритания

  • великобритания-
  • цени-
  • прогноза-
  • жилища

Високото търсене само ще спомогне за ръст в цените на имотите във Великобритания през следващата година. В Лондон обаче се очаква спад, коментират анализатори. С 2% ще е ръстът в цените, прогнозират от сайта Rightmove.

През ноември средната офертна цена е била 356 500 EUR, което е с 2.1% под тази през октомври. На годишна база картината е по-различна. През декември цените на имотите ще са с 3.5% по-високи в сравнение с последния месец на миналата година. Прогнозите са, че 2017-а ще е седмата поред година, в която ще има поскъпване на имотите.

Независимо от сложната икономическа обстановка и решението за излизане на Великобритания от ЕС, търсенето на имоти остава високо, особено на фона на дефицит на жилища в средния и под средния ценови сегменти.

В Лодон се очаква спад а имотния балон през 2017 г. и спад в цените с 5%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА