Last news in Fakti

4 Януари, 2017 11:37 1 992 0

Един по-малко привлекателен пазар през 2017 г.

  • великобритания-
  • цени-
  • жилища

Една от държавите, в които инвеститори от цял свят влагат богатството си е Великобритания. Причината да купуват там имоти е непрестанният ръст на цените. Ръстът ще продължи и през тази година, но темповете на поскъпване ще бъдат два пъти по-бавни от тези през 2016 г. Това прогнозират от Кралския институт на сертифицираните оценители (RICS). До 3% ще е постъпването на жилищата и къщите през тази година е мнението на местни анализатори. За сравнение, към ноември 2016 г. този процент е бил 6.9%.

Основният фактор, който ще „подгрява” пазара през следващите 12 месеца, ще е продължаващият дефицит на жилища. От референдума за излизане на страната от ЕС през юни 2016 г. предлагането непрекъснато намалява, като в същото време интересът на потенциалните купувачи расте.

В източна и северозападна Англия цените на имотите ще превишат средните нива за страната. В центъра на Лондон цената на жилищата и къщите трябва да се стабилизира след няколкомесечно непрекъснато понижение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА