10 Януари, 2017 06:16 2 490 0

Рекордно поскъпване на жилищата в Австралия

  • австралия-
  • жилища-
  • цени

Рязко поскъпване на недвижимите имоти беше отчетено в Австралия. С 10.9% са поскъпнали недвижимостите през 2016 г. За сравнение, през 2015-а увеличението е било в рамките на 7.8%.

Причината за драстичното увеличение, според анализатори, се дължи на ниските лихви по ипотечните заеми. За изминалата година те са се понижили два пъти – през месеците май и август.

Наблюдава се съществена динамика в ръста на цените на жилищата в различните краища на Австралия. В Сидни имотите са поскъпнали с 15.5%, докато в Пърт се отчита поевтиняване от 4.3%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА