Last news in Fakti

21 Януари, 2017 21:47 4 397 4

Кое първо върна Тръмп в Овалния кабинет

  • тръмп-
  • белия дом-
  • чърчил-
  • бюст
Кое първо върна Тръмп в Овалния кабинет - 1
Снимка: Shutterstock

Само няколко часа след официалното си встъпване в длъжност като президент на САЩ Доналд Тръмп върна бюста на британския политик и държавник Уинстън Чърчил. Той беше махнат от кабинета през 2009 г. при идването на Барак Обама.

По традиция всеки нов президент променя част от интериора на Овалния кабинет. Освен, че върна бюста на Чърчил, Тръмп подмени щорите, килима, някои картии.

Бюстът на Чърчил е подарен от бившият британски премиер Тони Блеър на 43-тия президент на САЩ – Джордж Буш-младши. При идването на Обама той го заменя с бюста на Мартин Лутер Кинг. Действието на първия чернокож президент на САЩ беше изтълкувано от някои консерватори като неуважение към англичаните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доналд

    7 0 Отговор
    Най-важното е да проветри добре след предишния обитател.
  • 2 по скоро

    3 0 Отговор
    Смятай, че е дезинСектирано против бръмбари ;)
  • 3 владо райчев

    1 0 Отговор
    НЯКОГА,НЯКОГА МНОГО ОТДАВНА НА ИЗТРИВАЛКИТЕ В ЦК НА БКП ПИШЕ
    ЦК НА БКП.БЯХ МЛАД И КАЗАП,ЧЕ НЕ РЕДНО ДА СЕ БЪРШАТ КРАКАТА С ТАЗИ АБВИАТУРА.
    СЕГА ГЛЕДАМ ГЕРБА НА АМЕРИКА НА ПОДА И ИМ КАЗВАМ СЪЩОТО -НЕ Е РЕДНО ТОВА :)
  • 4 Повече знания

    1 0 Отговор
    Имаш право: Шарките по килимите в нашите жилища са от времето на езичеството, когато с тези шарки са били украсявани стените. След приемането на християнството и премахването на всички езически орнаменти хората не са искали да се разделят стази красота и са взели решение: "Тези орнаменти ще втъкаваме в постелки и ще ги поставяме по пода, за да ги тъпчем!"
    Явно американците знаят твърде малко ...