Last news in Fakti

27 Януари, 2017 06:21 16 213 1

Продадоха имот на рекордно висока цена

  • прага-
  • къща-
  • продажба

Къщата U Červené lišky, която се намира в центъра на Прага, беше продадена за рекордната сума от 18.5 млн. EUR, или 8500 EUR/кв.м. Двуетажната постройка в романски стил е разположен в историческата част на чешката столица. „Сградата е уникална не само със своето местоположение, но и с големината си. След предстоящата реконструкция разгънатата й застроена площ ще достигне 2000 кв.м.”, поясняват от компанията собственик Coast Capital Partners (CCP).

Ремонтът на сградата ще започне още през тази година и ще е в тясно сътрудничество с местните власти, отговарящи за архитектурните паметници на културата. „Уважаваме историческите ценности и не планираме да откриваме закусвалня или хотел, а да създадем уникално пространство с обществена цел”, допълниха от ССР

Къщата U Červené lišky е построена през 1401 г. като от тогава е претърпяла множество реконструкции, основно в интериорната част. Последната по съществена е била през 1993 г. По-рано на партерния етаж е бил разположен офис на търговска банка, а днес помещенията са свободни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.