Last news in Fakti

30 Януари, 2017 12:09 4 745 0

Имоти поскъпват заради преместването на банкери

  • германия-
  • франкфурт-
  • цени-
  • имоти
Имоти поскъпват заради преместването на банкери - 1
Снимка: Shutterstock

Brexit принуди американската банка Goldman Sachs да прехвърли значителна част от своите служители от лондонското си подразделение във финансовата столица на Германия – Франкфурт. Това може да предизвика скок в цените на жилищата и къщите в мегаполиса, прогнозират анализатори.

Goldman Sachs вече обяви за реорганизация на лондонското си подразделение в резултат, на което от 6000 служители половината ще бъдат съкратени. Част от банкерите ще бъдат преместени във Франкфурт. Не е изключено и други финансови подразделения да последват примера на банката. Именно в тази връзка се очаква бум в цените на имотите в германския град, който се явява един от световните финансови центрове. По данни на Deutsche Bank, ако в града дойдат 5000 банкови служители, цената на квадратен метър жилищна площ ще се увеличи с 4%.

Франкфурт и днес е един от най-скъпите германски градове. Средно цената на квадратен метър жилищна площ през 2016 г. се е търгувал срещу 3200 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА