Last news in Fakti

1 Февруари, 2017 16:21 7 045 8

Новите дестинации на инвеститорите

  • инвестиции-
  • офис-
  • софия-
  • строителство
Новите дестинации на инвеститорите - 1
Снимка: М. Богданова

Интензивното развитие на София ще продължи и през следващите две-три години прогнозират анализатори. Един от сегментите, които ще се развиват през тази и следващите години, е този на офис имотите. Три са дестинациите, в които ще изникнат подобни комплекси, в които освен около 380 000 кв.м офис помещение, ще се предлагат и търговски и отчасти жилищни имоти. „Обособяват се нови зони около вече възникналите търговски центрове и метростанции. Едното направление е в района на площад „Македония” и бул. „Тотлебен”. Става дума за проекта на „Гаранти Коза”. Второто направление, което много бързо се развива, е в зоната около „Парадайз Център” в Лозенец. Третото направление е Младост, като там има три точки, които имат потенциал за развитие. Едната е около „Кепитъл Форд” с изграждането на нови небостъргач „Скай Форд”. Втората точка е около „Бизнес парк София”. С пускането на метрото до там той се оказа един успешен проект. Очаква се в рамките на тази зона да бъдат построени още 100 000 кв.м. офиси. Третият подрайон е проектът „Гранд Канион” отново на „Гаранти коза”. Близо е до „Скай Форд” но за момента няма директна връзка”, казва Михаела Лашова, изпълнителен директор на Forton/Cushman & Wakefield.

България продължава да бъде атрактивна дестинация за чуждестранните инвеститори главно поради по-високия от средния за Европа БВП на глава от населението и по-ниските данъци. „По-голям интерес има и отчужди инвеститори. Относно Централна и Източна Европа, то Чехия, Полша, Австрия и Унгария са утвърдени пазари”, уточнява Лашова. Част от предприемачите са се насочили към Румъния, където се наблюдава силен инвеститорски интерес. Новото в България е, че през 2016 г. се наблюдава нова тенденция – придобиване на активи, които генерират доходност. Чуждестранните инвеститори, които проявяват интерес към България са Южна Африка, Англия и европейски фондове, които търсят висока доходност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    8 9 Отговор
    София може да се развие от тук нататък само ако се прекрати всякакво строителство. Всичко друго са само блянове на разни пришълци.

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 НеИван

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Не знам как си стигнал до това заключение. Я дай малко повече подробности, че ми стана любопитно.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Коце

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Ванка, така са казвали и преди 40 год, след това преди 20 год, сега пак го казваме...още може, спокойно :)
  • 6 Самолиот

    3 1 Отговор
    София трябва да се развива по южната дъга по западната и тн да се разраства не да се строи в 1 квартал и да се презастрояава.
  • 7 Самолиот

    4 0 Отговор
    "България продължава да бъде атрактивна дестинация за чуждестранните инвеститори главно поради по-високия от средния за Европа БВП на глава от населението и по-ниските данъци"
    Това ми се струва че не е вярно.
  • 8 Варна

    4 1 Отговор
    Даа като чета статията все български имена на сградите:
    Скай Форд,
    Гаранти Коза,
    Парадайз Център,
    Кепитъл Форд...
    Пресолявате манджата в Шопия! - Ще забравите от къде сте бе Англо- саксоно-германо- руснаци ...
    Пресолявате манджата, но то пък е типично за този район да се изживяват на някакви.
    Аре Ше взема и аз да си инпрувна стратеджито,
    Шото По пирнцип, най- добре е да си си некъв друг мен за пред пипълите ...

    Аре Бай, Менс !