Last news in Fakti

4 Февруари, 2017 21:39 5 779 3

Къде Хитлер е скрил най-големите съкровища на Русия

  • кехлибарена стая-
  • русия-
  • хитлер
Къде Хитлер е скрил най-големите съкровища на Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Полски археолози изясниха, къде може да се намира Кехлибарената стая. Легендарното творение, изнесено от Царското село по време на Великата отечествена война може да е скрито в древен замък в град Пасленк. Територията на крепостта, където войниците от Вермахта някога са складирали голям брой музейни трофеи, е била обследвана с георадари и томографи. С тяхна помощ е открит подземен тунел, в който, вероятно, са скрити кехлибарените шедьоври. Началото на разкопките е планирано за лятото, съобщава Звезда.ру, цитирано от Blitz.bg.

Поляците от много време подозират, че Кехлибарената стая е закопана някъде в Пасленк. Това потвърждават, в частност, показанията на възрастни жители на страната, които са виждали как през есента на 1944 година в замъка е влязъл камион, натъпкан със сандъци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    11 4 Отговор
    Хах, влезнал камион със съндъци и значи там е кехлибарената стая! Страхотна логика! Или е унищожена при някой пожар (малко вероятно, все някъде щяха да останат следи); или я укриват някъде. Бая сандъци трябва да са за да седи някъде без никой да подозира какво има в тях. Може да е някъде в Европа, а може и да е изнесена към САЩ. Както и влака със златото: 100 е изнесен от американците към САЩ, ама гладни кокошки сънуват просо из Европа.
  • 2 Сашко лъскавия

    8 3 Отговор
    Всички знаем как Германия след войната стана една от водещите икономики в световен мащаб. Такава сила има много голямо покритие. Още много време ще се учим от тях, и повярвайте има какво.
  • 3 simonm

    11 4 Отговор
    Прусия дала,Германия взела .Хитлер скрил / нямал си друга работа/ Поляци ше копаят А българите ще си чешат езиците и кърпят гащите