16 Февруари, 2017 12:56 1 594 4

Канят Обама да живее в швейцарско село

  • обама-
  • швейцария-
  • село

Селцето Рид бай Керцер в швейцарския кантон Фрибур определено има с какво да се гордее. Прароднина на експрезидента на САЩ Барак Обама по майчина линия се е родил именно там. Поради тази причина кметът на Рид бай Керцер кани един от най-влиятелните хора на планетата да стане жител на селото.

Прароднината на Обама Ханс Хуткнехт се е родил в Рид бай Керцер в далечната 1692 г. Така на практика Обама е 0.97% швейцарец. Синът на Хуткнехт е емигрирал в САЩ през 1747 г. като сменя фамилията си на Гуднайт. Тази история стана известна още през 2010 г., но едва сега властите на Рид бай Керцер са решили да поканят експрезидента на САЩ да стане почетен гражданин на селото.

Населението на селцето е 1250 души, като от тях 319 са чужденци. В преобладаващата си част това е немска комуна, но много от жителите й знаят английски език. Така, че на Обама ще му е лесно да комуникира с новите си „съселяни”. Освен това кантон Фрибур е един от главните в Швейцария по отглеждане на зеленчуци. А това може да привлече и Мишел Обама, която обожава градинарството.

Канят Обама да живее в швейцарско село


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обама

    10 3 Отговор
    Къде това, в зоопарка на селото ли, сигурно защото нямат още маймуна!
  • 2 Брат ми

    10 2 Отговор
    Да нямат нещо памук за бране...:-) та го викат мунчо...
  • 3 qno s qnok

    1 3 Отговор
    Ако е смел, да дойде да пробва в село Мечка.

    Коментиран от #4

  • 4 Айай

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "qno s qnok":

    И какво като дойде в село Мечка, ще стане? Ще го биеш ли? това е такава глупост, че думи нямам.... Обама определено успя да направи нещо трудно направимо по принцип - да съчетае интересите на корпорациите от евтина работна ръка, същевременно да повиши и доходите на работещите. Значи е умен и кадърен... нещо, което в българия не се получава и няма как да се получи при тоталитарната бКП ДС власт, която ни яха от десетилетия - не визирам нищо обидно в двете имена, а просто манталитета на лицата на власт, че видите ли, едва ли не са наши собственници и те ще решават живота ни. А това чувство го имат именно примитивните натури - султани, князе, боляри, чорбаджии, бай ганьовските шефове повечето, доста работодатели с бКП манталитет, и какви ли не халифи и други. човек не е ничия собственност, освен детето на родителите си, докато порасне и си поеме пътя! Обама е умен. на мен ми е симпатичен като визия, като директиви не зная какво е нареждал и не мога да преценя. С него сме от една зодия и явно и с Мишел - Шегаджии. И Брусс Уилис е от нея и Джеки Чан и др... Ако Обама дойде в Мечка, ще ви вдигне оборота в магазинчето, бе, тарикат. за какво го канят там, нали това ще вдигне туризма, приходите. Абе тая държава бъка от примитивизъм. не биете рецидивите, налитате на кротките хора, що за работа?