19 Февруари, 2017 10:37 4 449 1

Къде се живее най-добре

  • град-
  • живот-
  • въздух
Къде се живее най-добре - 1
Снимка: Shutterstock

Силитра и Добрич продължават да са районите, в които земеделската земя е с най-висока цена. За тези, които са се насочили към придобиването на градски имоти, добра идея е да си купят жилище в Копенхаген. Именно това е най-комфортния град за живеене.

През седмицата поканиха Обама да стане почетен гражданин на швейцарско селце. Собственици на къща от едва 27 кв.м. в най-престижния район на Лондон, решиха, че могат да го продадат срещу сумата от 705 900 EUR.

Повишено търсене на земя

Цената на земеделската земя расте за поредна година - макар и скромно, стойностите през 2016 г. се повишиха, като най-скъпи са нивите в районите на Силистра и Добрич. Там средната цена за декар се движи между 1200 и 1500 лв.

ОЩЕ

Най-комфортните градове в света

Копенхаген оглави класацията на най-комфортните градове за живот. Анализаторите на консултантската компания Savills са взели под внимание фактори като степен на замърсяване на околната среда, количеството и качеството на парковете и други.

ОЩЕ

Канят Обама да живее в швейцарско село

Селцето Рид бай Керцер в швейцарския кантон Фрибур определено има с какво да се гордее. Прароднина на експрезидента на САЩ Барак Обама по майчина линия се е родил именно там.

ОЩЕ

Къща от 27 кв.м срещу 705 900 EUR

Причината за толкова висока цена на квадратен метър жилищна площ – 20 680 EUR, е в местоположението на имота. Той се намира в престижния район Челси, а средната цена на апартаментите там е 2.1 млн. EUR.

ОЩЕ

Най-мръсните и най-чистите градове

Китай продължава да оглавява класацията на държавите, в чийто градове въздухът е най-мръсен. Замърсеността му в Пекин е достигнало такива нива, че населението буквално се задушава от смог и властите са се принудили да вземат решение за намаляване с 30% на местното използване на въглища през 2017 г.

ОЩЕ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 0 Отговор
    ЗАПОВЕД ВЕДНАГА, НА ВСЕКИ КОМИН ОЧИСТВАЩА ИНСТАЛАЦИЯ ЗА ПЕКИН.