Last news in Fakti

22 Февруари, 2017 14:37 2 893 0

Забраниха строителство в центъра на два големи града

  • строителство-
  • град-
  • забрана

Властите на два черногорски града – Будва и Петровац, забраниха строителството на жилищни сгради в централната градска част. Рестрикцията ще важи до приемането на новите документи за строителство, както и урбанистичните планове. Очаква се това да стане през есента на 2017 г.

Властите на Будва, начело с кмета на града, са решени да се борят със строителния безпорядък, обхванал курортната столица на Черна гора през последните 10 години. Администрацията на града е решила да спаси това, което все още може.

На остра критика беше подложен проектът Porto Budva, който се строи в самото сърце на града. Според някои експерти е по-целесъобразно той да бъде преустановен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА