Last news in Fakti

24 Февруари, 2017 18:25 2 036 7

Строят копие на Райхстага

  • райхстаг-
  • макет-
  • германия-
  • русия
Строят копие на Райхстага - 1
Снимка: Shutterstock

Възмущението на германски политици от плановете да се създаде копие на Райхстага на територията на московския парк „Патриот” предизвика недоумение у руското министерство на отбраната. Плановете са макетът да стане „значима част от военноисторическия ландшафт” на парка, който символизира победата над нацизма.

„Явно в Германия, някои са забравили, че именно от Райхстага, след подпаления от нацистите пожар на 27 февруари 1933 г., Хитлер и „строителите” на Третия Райх започнаха огнено кървавия си път”, коментира ситуацията генерал майор Игор Конашенков.

Райхстагът е сграда в Берлин, в която през 1894-1933 г. е заседавал едноименния държавен орган на Германия. През месец май 1945 г. руските войски го превземат. Към момента в сградата се помещава Бундестагът (германският парламент).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шляхтиц

    7 10 Отговор
    Не само в МОСКВА, а на много места в тъй наречената Европа трябва да се построят копия на Райхстага със закакачено на покрива РУСКО ЗНАМЕ. Днешната политическо-военна обстановка по нищо не се различава от обстановката преди уродливото създание хитлер да навлезе в СССР. На седемдесет години съм и не зная още какво ще видя, но ако стане някаква война, най-искрено пожелавам на РУСИЯ някой ден да строи около МОСКВА копия на Белия дом и Пентагона с РУСКО ЗНАМЕ на покривите.

    Коментиран от #3

  • 2 Шляхтиц

    5 3 Отговор
    Толкова ли е къса паметта на хората, толкова ли са безумни политиците. Та само преди седемдесет години приключи КОШМАРЪТ, наречен втора световна война.
  • 3 поляка

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Шляхтиц":

    Нещо историята се бърка.Уродливото създание е Сталин- навлязъл в Полша и започнал 2 Световна Война.Това което го учихме в часовете по история до 1989 година си е комунистическа пропаганда.

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Патето Яки

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "поляка":

    Поляко чети историческите факти
    - През 1938 г. Хитлер присъединява насилствено Австрия чрез т. нар. „Аншлуз“, което е началото на нацистката експанзия в Централна Европа.
    В края на март 1939 година Германия окупира Чехословакия, включвайки я в Райха под името Протекторат Бохемия и Моравия
    На 1 септември 1939 г. Германия нахлува в Полша. Поводът е инсцениран от немска страна.
    На 31 август в немското погранично градче Глайвиц – сега полска територия, нахлуват преоблечени като поляци немски криминални престъпници, вербувани от тайните служби, които симулират полско нападение.
    Втората световна война започва в 4.45 ч. на 1 септември 1939 г., когато германският крайцер „Шлезвиг-Холщайн“ дава първите изстрели по полски военни складове на нос Вестерплате близо до Гданск. Обстрелът е придружен с масирани бомбардировки.
    На 17 септември 1939 г. СССР също нахлува в Полша..................
  • 5 Патето Яки

    5 1 Отговор
    Путин към Обама:
    - Ако продължавате да помагате на ИД, ще ви поканя на парада на руската армия на 9-ти май.
    - В Москва?
    - Не, във Вашингтон.
  • 6 kabagaidarov

    0 0 Отговор
    Сега остава да клонират Георги Димитров.....
  • 7 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "поляка":

    Ако същата история за началото на ВСВ се учи и на запад, западна пропаганда ли ще е? Или просто истина и хронологично подредени събития.