28 Февруари, 2017 06:21 9 600 19

Проектът "Гранд каньон" е законен

  • гаранти коза-
  • младост-
  • проект

Проектът на турската компания „Гаранти Коза” в столичния кватла Младост – „Гранд каньон" отговаря на всички изисквания на действащото законодателство става ясно от писмо на главния архитект на София Здравко Здравков до кмета на район "Младост" Десислава Иванчева. "С оглед изразените от Вас притеснения, че районната администрация на "Младост" не е обезпечена с необходим брой специалисти за разглеждане на проект от такава величина, Ви изпращаме прегледан и подпечатан от специалистите в Направление "Архитектура и градоустройство" (НАГ) инвестиционен проект, с което се удостоверява съответствието му с всички изисквания на действащата нормативна уредба", пише в писмото.

От управата на район "Младост" съобщават, че в деловодството им е получена и нова заповед от арх. Здравко Здравков, с която той за втори път предоставя своите правомощия относно "Гранд каньон" на главния архитект на район "Младост". Така последната дума за разрешението на проекта ще е на арх. Весела Тасева. Главният архитект на "Младост" трябва да съгласува и одобри или да откаже проекта (идеен, технически, работен), да издаде или откаже разрешение за строеж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брадвата

    34 8 Отговор
    значи в Младост вече съвсем няма да може да се живее.. остави, че сега няма място даже за кучетата да се изходят
  • 2 Орнела мути

    40 4 Отговор
    Щом става въпрос за пари всичко е разрешено !
  • 3 гостенче

    19 16 Отговор
    Не се сещам къде в това равно и разхвърляно поле наречено Младост е презастроено и няма място да си разходиш кучето.
    Като отидеш в Лозенец, Бели брези, Борово, Стрелбище, тогава може пак да говориме.
    А младост, дето е разхвърлян като детска стая (между панелките ново сроителство и тук таме някой хипермаркет) има да крачиш от блок до блок като освободител !

    Коментиран от #5

  • 4 008

    21 5 Отговор
    тоя гл.арх. колко ли пари гушна
  • 5 008

    26 8 Отговор

    До коментар #3 от "гостенче":

    ТОГАВА да построим мол на 50 см пред входната ти врата
  • 6 Гост

    14 3 Отговор
    Защо ли не се учудвам?! В БГ всичко е ток и жица! Няма нищо незаконно! Друго си е да живее човек в такава подредена държава, с такива принципни институции!
  • 7 Херцога

    10 2 Отговор
    Кой прект е този? Преди сградите бяха три: Витоша, Пирин и Рила. Сега се е появила и четвърта да булеварда Александър Малинов. Накрая ще натъпчат всичко до последния квадратен метър с бетон на 20-30 етажа. Главният архитект Здравков е голям тарикат "той за втори път предоставя своите правомощия относно "Гранд каньон" на главния архитект на район "Младост". Така последната дума за разрешението на проекта ще е на арх. Весела Тасева". Скоро може да има пак изботи за кмет и главен агхитект на община "Младост", но те вече ще са гушнали милиончето.
  • 8 ШАРАН БГ

    12 2 Отговор
    Преди всяко разрешение за строеж има някоя-друга пачка пари - нашенски, зелени - без значение!!! За това градовете ни останаха без детски площадки, квартални градинки и прочие свободни пространства. Има квартали където не може да се диша. Вместо старите къщи да отстъпят назад с 5-8 метра и тогава да се строят домове по на 6-10 етажа.... Ето каква тарапана е. На всеки областен град му трябва по един Осман /кмет на Париж след 1789 год./ Ама като че ли е много късно. Баш-архитектите не са се наяли ......
  • 9 nkavrakov

    10 3 Отговор
    Още един пирон в ковчега на квартал Младост.
    Днес за последен път ходих на оглед за жилище там.
    Пълен отврат,дори бяха направили пицария в един трафопост на 20/30 метра от блока и се усещаше миризмата на готвено.
    Прогнозата ми е до 2-3 години ще задмине и манастирските ливади по застрояване .
  • 10 Дженев

    12 1 Отговор
    Въпроса не опира само до пространство.Младост се задъхва за ток,вода,канализация,парно.И един насила наречен булевард обслужва близо 240 000 хиляден град.Светофари пътеки през 50м.
    Средна скорост на придвижване 4 км/ч.Измислени велосипедни алеи на платното за движение.Терасите на новите комплекси висят над пътя....и все такива демократични му работи.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    14 0 Отговор
    Ами елате в провинцията:
    Няма презастрояване понеже няма интерес.
    Има площадки, които дори се ремонтират.
    Улиците са по-добри, няма такова натоварване.
    Няма задръствания и натоварване.
    Няма и добре платена работа, поне трябва да се свикне с под 1000лв.
    Жилищата са по 30-60х.лв. Пресметни си дали разликата в заплатата ще компенсира 100те хиляди лева надценка на жилището, транспорта и недоволството? Все пак 2 часа прекарани със семейството на кварталната площадка са по-добре от ежедневното завръщане от работа и задръстване по околовръстното, така си мисля поне аз, провинциалиста.
  • 13 Търновград

    4 3 Отговор
    Най-смотаният и застроен град в цяла Европа- София.
  • 14 Плевенски тарикат.

    8 1 Отговор
    Господа, жители от кв."Младост" спомнете си!
    Здравков бе представен като "професионалист" - бил архитект в Червен бряг?! Ако е бил професионалист защо да пътува за работа от Плевен до Червен бряг и обратно-4 години ?! (110 км. отиване и връщане всеки ден) Нима из цял Плевен е нямало място за още един архитект, който е бил истински самороден талант?!
    Защо не проверите какво е мнението на хората от Червен бряг - обслужвани от този субект, а не сега какво ще кажат от Общината!!!
    Да е жив и здрав бившия Плевенски кмет и бивш депутат-Найден Зеленогорски, който го уреди на тази служба! (Реформаторите не са за подценяване)
    Още не е седнал на стола и вече сме свидетели как се разпорежда провинциалния "специалист", който ако тръгне сам из столицата, то със сигурност ще се загуби, ако слънцето се скрие!
    Господа Българи, изобщо не се съмнявайте, че ТУРСКИЯТ обект няма да се реализира, а нашето архитектче ще си уреди финансово живота още с първата далавера!!!
    Ах, какви супер прекрасни възможности за изява има в тази столица! - живота е наистина прекрасно нещо!!!
  • 15 Херцога

    4 1 Отговор
    Нещата са много по-сложни и страшни. Проекта е турски. Без ятагани, без рязане на глави и без набиване на кол защото не си се помохамеданчил ни ЗАВЛАДЯВАТ. Продават на турци евтино, на гяури скъпо и ето ти в центъра на Младост многохилядно турско присъствие. Комисионната е взета. Пари са отишли и по партийните каси, не си мислете, че арх. Тасева (била вече уволнена) сама е издала разрешението за строеж. Забъркани са и много други турски мекерета, като кмета и главния архитект на София.

    Коментиран от #17

  • 16 няма не искам

    3 2 Отговор
    Срещу скромната сума от 1-2-3 милиона дарение архитектите ще си похортуват чрез вътрешни писъмца и все някой от тях ще се реши да поеме риска и подпише да се съгради тоя дзверски бетон )))
  • 17 Граф дьо Льопен

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Херцога":

    Вероятно искаш да кажеш, че българите са продажници? И че за комисионна биха прецакали обществото?

    Коментиран от #18

  • 18 Ками

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Граф дьо Льопен":

    много искам да видя законовите основания за уволнението на Тасева. Още ги мислят ама не могат да ги измислят.
  • 19 ГОСТ

    0 2 Отговор
    За, съжаление, повечето от тук коментиращите живеят в съседен блок на започващ строеж и не си дават сметка, че техният блок все пак също е бил в строеж, но тогава не са пищяли, а са дуднели на строителя да побърза със строителството. Жалки комплексарчета са повечето от възмущаващите се. В подобни на коментирания случай, както Общият, така и подробният устройствен план позволяват строежа. Проектите също са перфектни, дори ограничаващи площа на строежа, заради малоумни изисквания от одобряващия орган, но инвеститорът решава, че само и само да не се заяждат - по-добре да се преглътне намалението. И тук коментиращия, тъй като излязъл на терасата и видял, че се подготвя строеж, решава, че и без това си няма работа, защо да не прецака някакъв си инвеститор. Няма значение дали плановете позволяват, важното е, че той вече се е настанил в съседство и всички други имоти трябва да го обслужват - той е пръв и неговият блок е друго нещо.