Last news in Fakti

4 Март, 2017 15:09 10 644 0

Тръмп игнорира официалната си резиденция за отдих

  • тръмп-
  • кемп дейвид-
  • почивка

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се отби за кратка почивка във Флорида в собствения му курорт „Мар а Лаго”, който вече получи прякора „Зимният Бял дом”.

До момента 45-тият президент на САЩ нито един път не е посетил официалната резиденция „Кемп Дейвид”, разположена в щата Мериленд, на 100 км северозападно от Вашингтон, съобщава CNN. И като че ли не възнамерява и за в бъдеще да го прави. Преди време той окачестви имота като „доста патриархално място”.

Извънградската резиденция на американския президент е построена по времето на Франклин Рузвелт и е известна като „Шангри- Ла”, а настоящото си име получава по време на управлението на Дуайт Айзенхауер.

В „Кемп Дейвид” има 11 къщички за гости, работен офис, басейн, голф поле, а в близост и бункер, който разполага със система за правителствена връзка. Именно тук през 1978 г. тогавашният президент на САЩ Джими Картър е обсъдил с президентите на Израел и Египет детайлите около мирния договор между двете непримирими помежду си противници, който след време е бил подписан във Вашингтон.

Курортът „Мар а Лаго” е построен през 20-те години на миналия век в покрайнините на Палм Бийч по нареждане на една от най-богатите за онова време жени – Марджори Мериуотър Пост. Тя е завещала парцел от 69 декара на правителството на САЩ за използване на терена за място, където да почиват американските президенти, както и за прием на чуждестранни високопоставени гости.

Курортът обаче никога не е използван за тези цели и след няколко години е върнат на собствениците на земята. През 1985 г. Тръмп го купува за 10 млн. USD и след основен ремонт го превръща в луксозен клуб.

Към днешна дата той разполага със 126 стаи с обща площ 10 000 кв.м., 33 бани, 12 камини, 5 тенис корта, 3 бомбоубежища и мраморна маса за хранене с дължина почти 9 метра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА