9 Март, 2017 20:24 1 566 6

Строежът на Офицерския плаж е законен, показа проверка

  • строеж-
  • офицерски плаж-
  • законен-
  • проверка

Без констатирани нарушения приключи проверката на варненския плаж "Офицерски-изток", разпоредена спешно от министъра на туризма Стела Балтова във връзка със сигнали за строителство на неговата територия. Инспекцията бе извършена съвместно от представители на областната управа във Варна, община Варна и Министерството на туризма в присъствието на наемателя на плажа „Теменуга 2014“ ЕООД и медии.

Установено бе, че на плажа има строителни дейности, но те са в съответствие със законовите изисквания и схемата за преместваеми обекти, съгласувана с Министерството на туризма и одобрена от общината. Констатираните бетонови елементи са преместваеми и са основа не за масивен, а за преместваем обект.

След проверката е съставен констативен протокол, че няма нарушения нито на законите, нито на договора и не следва да се състави акт.

Припомняме, че съгласно договора наемателят има право да постави преместваеми обекти и съоръжения, в това число може да осигури допълнителна търговска площ около заведенията за бързо хранене след разрешение от главния архитект на общината и въз основа на одобрена от министъра на туризма специализирана схема на преместваемите обекти и съоръжения, в това число допълнителна търговска площ.

За морски плаж „Офицерски–изток“ има одобрена от министъра на туризма на 22.07.2016 г. схема за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения, в това число допълнителна търговска площ, отговаряща на всички нормативни изисквания.

Разрешението за поставяне върху територията на морския плаж се издава от главния архитект еднократно за срока на наема и е валидно до изтичане срока на наема или до промяна на схемата и одобряването й.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    3 1 Отговор
    БРАВО- НАМЕРИХА МУ ЦАКАТА . Като им кажат да го местят, просто носещите колони ще ги изтармъчат от пясъка, без да могат да се ползват ! Освем, ако не се поставят в по голяма дупка и пак ги заровят.
  • 2 Варна

    8 1 Отговор
    По- важното е че има разрешение то ТИМ...
  • 3 1234

    6 0 Отговор
    Застроете бе,и морето застроете нищо празно да няма,като искаш да се изкъпеш в морето целия бар ще се потапя във водата и след пет минути отново ще изплува,защо да се вижда водата,тя и без това е пълна с фекалии,така поне няма да се виждат.
  • 4 567

    10 0 Отговор
    Защо не отидете да видите испанското крайбрежие. На плажа няма нищо. Съборени са всички хотели, които са били в близост до плажа. Спрямо тях сме аборигени.
  • 5 kusoagaki

    1 0 Отговор
    А така строете по плажа , гонете турстите и после "Туризма умирал" . Хората сами се саботират и после се оплакват. После реват защо всички са ходили в Гърция на море . Разбира се ,че ще ходят . Хората си пазят плажовете и никой не им иска по 5 лева за чадър и не се къпят в вода пълна с фекалий...
  • 6 ТимаджииТъпи

    1 0 Отговор
    Що не построят две хотелчета направо в морето Маринчо, Ивчо и Тъпчо се чудя аз....Не са се сетили милите...