22 Март, 2017 09:37 2 376 1

Къща хамелеон се слива с пустинята (СНИМКИ)

  • къща-
  • хамелеон-
  • дизайн

Архитектурните експерименти продължават. Този път творците на сгради си избраха за място пустинята на калифорнийската долина Кочела. Там е разположена къща хамелеон с огледални външни и вътрешни стени. Странният имот ще може да бъде видян до края на октомври.

Автор на „прозрачната” къща е художникът Дъг Ейткън. Тя е част от изложбата Desert X и е една от 16-те обекта разположени в пустинята. „Това е типична американска къща, изникваща от нищото и безследно изчезваща в зависимост от денонощието. След Втората световна война подобни къщи започват да се произвеждат и продават в готов вид. С тях са застроени предградията на стотици градове. Подобен имот се счита за своеобразен символ на Америка”, казва Ейткън.

Къща хамелеон се слива с пустинята (СНИМКИ)

Къща хамелеон се слива с пустинята (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ултра

    7 0 Отговор
    Супер оригинална е и много красива!