25 Май, 2017 10:33 5 269 2

На места имотният пазар се охлажда

  • канада-
  • цени-
  • жилища
На места имотният пазар се охлажда - 1
Снимка: Shutterstock

С 1.7% са спаднали продажбите на жилища и къщи в Канада през април в сравнение с месец по-рано. Покупателната активност се е понижила със 7.5% на годишна база. Сред основните причини за спад е, че на пазара излизат повече предложения, сочат данните на Канадската асоциация по недвижими имоти. От март до април броят на офертите се е увеличил с 10%, сочат данните на специализирания сайт PropertyWire.

Средната цена на жилищата в Канада е с 10.4% по-висока в сравнение с април 2016 г. Съществуват обаче различия в отделните региони на страната. Така например, след спад през второто полугодие на 2016 г. в Британска Колумбия цените са се повишили с 11.4% от началото на текущата година. Във Ванкувър ръстът е в рамките на 18%. Във Виктория стойностите са се повишили с 20%, а в Голям Торонто – с 30%. Спад от 2.6% има в Калгари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАТО ГОСТ

    2 1 Отговор
    В НЯКОИ СТРАНИ МОЖЕ ДА СЕ ОХЛАЖДА, НО В СОФИЯ ЦЕНИТЕ НА М2 БИЛО ЗА НАЕМ ИЛИ ПРОДАЖБА ЩЕ НАДМИНАТ МАНХАТЪН, ПАРИЖ И ЛОНДОН/ ВСИЧКИ ОТ "ЗЕМЯТА" ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ В СОФИЯ И КАТО ПРИСТИГНАТ МИЛИАРДИ НЕ А МНОГО ТРИЛИОНИ И КАТРАЛИОНИ ЩЕ ВИДЯТ ВСИЧКИ
  • 2 nkavrakov

    3 0 Отговор
    Какво ви учудват цените в София...
    То преди само 8 години беше същото положение ..балон, нереални цени надути до небесата..и сега банките заедно с брокерите надуха нов такъв балон...официално предупредиха че цените на имотите в София вече не са реално,но пак ще има такива които ще се набутат както преди.