14 Юни, 2017 10:37 5 229 0

Пазар, на който продажбите скочиха с 348%

  • кипър-
  • продажби-
  • имоти
Пазар, на който продажбите скочиха с 348% - 1
Снимка: Shutterstock

Един от най-силно пострадалите пазари на недвижими имоти от световната икономическа криза през 2008 г., беше кипърският. Излизането от нея отне много повече години, отколкото в други държави на Стария континент. Едва от началото на 2017-а се наблюдава съществено оживление на имотния пазар. Сравнителните данни за броя сключени сделки през май тази година в сравнение със същия месец на миналата, показва ръст от 533% в Пафос. В Лимасол и Ларнака увеличението е съответно 405% и 330%.

От общо 756 договора за покупко-продажба 496 (65.6%) са били с кипърци и 260 (34.4%) с чужденци. Ръст в броя на сделките с последните се отчитат във всички региони на страната.

За първите пет месеца на текущата година покупателната активност от страна на чуждестранни инвеститори е нараснала с 59% в сравнение със същия период на 2016-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА