Last news in Fakti

15 Юни, 2017 15:11 2 351 0

Нови мерки за охлаждане на имотния пазар на Южна Корея

  • южна корея-
  • балон-
  • охлаждане-
  • пазар
Нови мерки за охлаждане на имотния пазар на Южна Корея - 1
Снимка: Shutterstock

Сред новите мерки за охлаждане на пазара на недвижими имоти в Южна Корея ще бъдат тези, които да пресекат спекулативните инвестиции. Основно вниманието ще бъде насочено към регионите, в които се отчита най-силно прегряване на жилищния сектор. Според анализатори, на първо място правителството най-вероятно ще повиши изискванията по отношение на отпускането на ипотечни заеми, а именно ще обвърже заема с цената на имота. Срокът на сегашните правила изтича през юли 2017 г. Към момента купувачите могат да вземат кредит до 70% от стойността на имота. Сумата, която връщат не трябва да надвишава 60% от годишния им доход.

Министърът на финансите на Южна Корея заяви, че ще е необходимо да бъдат подготвени мерки за стабилизиране на финансовия пазар, в случай, че Федералният резерв на САЩ повиши лихвените проценти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА