Last news in Fakti

19 Юни, 2017 13:07 1 523 1

Повече сделки, въпреки мерките за охлаждане на пазара

  • китай-
  • балон-
  • мерки-
  • ограничаване
Повече сделки, въпреки мерките за охлаждане на пазара - 1
Снимка: Shutterstock

Независимо от въведените наскоро мерки за охлаждане на пазара на недвижими имоти, през месец май в Китай продължава да се наблюдава ръст в броя на сключените сделки. Отчетено е увеличение от 12.6% на годишна база, сочат данните на Националното статистическо бюро. За сравнение, за периода април 2016 г.-април 2017 г. ръстът е бил 10.1%. От януари до май броят на покупко-продажбите се е увеличил с 15.3%.

Инвеститорите също продължават с инвазията си. За първите пет месеца на година вложенията им са нараснали с 8.8% в сравнение със същия период на 2016 г. Строителната активност се е увеличила с 9.5% за периода януари-май на текущата година.

От октомври 2016 г. цените на имотите растат без прекъсване, което е още едно доказателство, че купувачите бързат с придобиването на имот, за да избегнат новите мерки за охлаждане на пазара. Китайските власти въведоха строги ограничения за най-големите градове с цел контролиране надуването на имотния балон и опитвайки се да реализират повече имоти в по-малките населени места.

„Ограничаването до придобиването на имоти може да доведе до паническо им изкупуване от страна на някои. Всички нови ограничения активизират купувачите, защото при следващи мерки могат да загубят тази способност”, казва Ян Юэцзин, анализатор по недвижими имоти в компанията China Real Estate Information Corp.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питанка

    3 1 Отговор
    Защо ли коментираме Китай, а не българските строители, които в наши дни бягат с парите на зелено?