30 Юни, 2017 21:26 2 315 0

Екзотичен и печеливш имотен пазар

  • малайзия-
  • жилища-
  • предлагане
Екзотичен и печеливш имотен пазар - 1
Снимка: Shutterstock

По-добрите условия на ипотечните заеми и подобряване на потребителското настроение са двете основни причини, които привличат все повече предприемачи в сектора на недвижимите имоти в Малайзия. Всичко това става на фона на невероятния излишък от имоти, които се предлагат на местния пазар. Тази тенденция обаче няма да продължи дълго и още през 2018-а ще се постигне равновесие между търсене и предлагане, прогнозират местни анализатори.

Продажбите на жилища на малайзийския пазар ще продължат да се увеличават през 2017 г. Доказателство за това е ръстът от 20% за последните три месеца на новоотпуснатите ипотечни заеми. С 3% се е увеличил обемът на ипотечно кредитиране през юни спрямо същия месец на 2016 г., като е достигнало 2.65 млрд. USD. За първото тримесечие ръстът е 9%, до 6.63 млрд. USD.

Свръхпредлагане на жилища се наблюдава и в Сингапур, където запасите са достигнали 5-годишен максимум. Това обаче не е предела е мнението на някои специалисти, които следят пазара. След тригодишно поевтиняване на жилищата, правителството понижи изискванията, касаещи покупката на апартамент, в резултат на което само за месец броят на сделките отчете двоен ръст.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА