3 Юли, 2017 13:21 1 726 0

Махат името на Тръмп от хотел

  • тръмп-
  • хотел-
  • име-
  • торонто

Хотелът Trump International Hotel and Tower в Торонто ще премахне от заглавието си името на американския президент Доналд Тръмп. Това е част от ребрандирането на марката, която се реализира пет години след откриването на комплекса. JCF Capital ULC напълно е придобила хотела от Trump Organization. Цената на сделката не се упоменава.

65-етажната сграда в центъра на финансовата столица на Канада се сблъска с редица проблеми: бавно строителство, довело до отлагане на откриването на хотела, финансови проблеми, съдебни процеси с инвеститори и критики от страна на пресата. И всичко това още преди Тръмп да стане президент.

Идеята за строителството на Trump Hotel идва в момент, в който в града вече има няколко луксозни хотела и към момента на откриване през 2012 г. той се сблъсква със силна конкуренция от страна на хотелски вериги във високия клас като Ritz-Carlton, Shangri-La и Four Seasons.

Доналд Тръмп никога не е бил собственик на хотела, но е получил лиценз на името си и е управлявал имота чрез семейната си компания Trump Hotels, което към момента се ръководи от двамата му сина.

Първоначално собственик на имота е бил милиардерът Алекс Шнайдер и компанията му за недвижими имоти Talon International Development Inc. В процеса на строителство той се е опитва да продаде хотела, но е успява да реализира цялата собственост. Част от инвеститорите, на които е продал имота завеждат съдебни дела срещу него. През 2015-а Шнайдер не успява да се издължи на всички строители и в крайна сметка е принуден да се откаже от собствеността и през март 2017-а след съдебен процес JCF придобива имота.

Компанията не съобщава кога точно името на Тръмп ще бъде премахнато от заглавието. Управлението на хотела най-вероятно ще премине в ръцете на веригата Marriott International Inc. St. Regis.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА