14 Юли, 2017 21:32 2 922 1

Държава, в която няма спирачки за поскъпването

  • швеция-
  • жилища-
  • цени
Държава, в която няма спирачки за поскъпването - 1
Снимка: Shutterstock

С 8% на годишна база поскъпнаха жилищата през юни в Швеция, сочат данните на Сдружението на брокерите (Svensk Maklarstatistik) на страната. На месечна база се отчита спад от 1%. При къщите се наблюдава обратната тенденция – ръст от 1%.

Началото на бума на пазара на недвижими имоти в Швеция датира от края на 90-те години на миналия век. Това постави шведите на челно място в класацията на нациите с най-висок процент на задлъжнялост.

През април 2016 г. Швеция въведе нови правила за изплащане на ипотечен заем, а именно до 105 години след неговото получаване. Целта е мярката да има охлаждащ ефект върху имотния пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тройката

    2 1 Отговор
    Да си живейт в ония клинч тия нацисти. Нещата струват толкова колкото платиш за тях. За мен е безплатно по точно не струват нищо