Last news in Fakti

26 Юли, 2017 09:37 2 661 1

Къде се насочват богатите китайци

  • китайци-
  • инвестиции-
  • чужбина-
  • покупка
Къде се насочват богатите китайци - 1
Снимка: Shutterstock

Инвестицията в недвижими имот зад граница остава една от най-сигурните за богатите китайци. На първо място безспорно те предпочитат САЩ. Втората позиция обаче вече е Канада, а не Великобритания. Причината разбира се е Brexit. Канадските градове Ванкувър и Торонто са най-предпочитани от заможните китайци, сочат данните на Изследователския институт Hurun.

САЩ остават на първо място, но интересът към китайците е намалял с встъпването в длъжност на президента Доналд Тръмп.

Основните причини повечето богати китайци да изберат емигрантския живот е по-добрата заобикаляща среда, качественото образование, както и опасенията, че юанът ще продължи да се обезценява.

Допитването на Hurun се извършва сред няколкостотин богати китайци, които вече са емигрирали или са в процес на оформяне на документи. При избора на държава определящи са фактори като инвестиционни възможности, имиграционна политика, условия за покупка на недвижими имоти, данъци, медицинско обслужване и степен на адаптация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 руснака

    6 3 Отговор
    Ех тези глупави китайци бе, не знаят ли, че в Русия е много хубаво... :D