Last news in Fakti

2 Август, 2017 15:21 5 678 3

Как да печелите бързо и редовно от имота си

  • жилище-
  • наем-
  • доход
Как да печелите бързо и редовно от имота си - 1
Снимка: М. Богданова ©

Навлизането на втори нискотарифен авиационен оператор на българския пазар рефлектира и върху пазара на недвижими имоти. Краткосрочните наеми, които набраха скорост преди години в Европа, вече се актуални и на българския пазар.

Първият и основен въпрос е кой апартамент е удачно да се отдава под наем краткосрочно. Особеното е, че тук (за разлика от дългосрочното отдаване) не се гледа големината на имота, а броят стаи. Най-важното обаче е местоположението. Колкото на по-централно място се намира апартамента, толкова на по-висока цена може да се отдаде и по-безпроблемно ще е намирането на клиенти. Следват съседните на центъра квартали, където нощувката е с около 20% по-ниска от тази в централната част. Ако разполагате с имот в по-отдалечена част на практика трудно бихте могли да го отдаде под наем. Причината е, че повечето ползватели на тази услуга са чужденци, а те не биха си губили времето в път. Алтернатива са жилищата разположени в сгради в близост до метростанции.

Собствениците на апартаменти, които са решили да печелят от подобен бизнес обаче трябва да знаят, че ангажиментът към краткосрочните наематели е по-голям. Така например, след всеки гост жилището трябва да се почисти – да се сменят кърпите, чаршафите, да се измие тоалетната и кухнята.

Наемодателят има ангажимент към наемателя и по време на неговия престои. Ако спре тока, интернета или кабелната телевизия, развали се нещо в тоалетната или кухнята, то наемателят трябва да се обади на собственика, а не както е при дългосрочното отдаване на кабелния оператор, например.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Склададжия

    5 6 Отговор
    Ми добре, ама като имам 200 дка складове само - какво да дам под наем? Мола за съвет....

    Коментиран от #2, #3

  • 2 СЪВЕТ

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "Склададжия":

    Еми може да го направиш на бардак, ако се намира в близост до Околовръстното ...
  • 3 Пинко до Динко

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Склададжия":

    Абе ти имаш 200 дка парници за домати ама си си внушил, че са складове... ти да не си Динко бря?