10 Август, 2017 13:51 3 855 1

Солена глоба за наемодатели

  • наем-
  • глоба-
  • испания
Солена глоба за наемодатели - 1
Снимка: Shutterstock

Солена глоба в размер от 20 000 EUR до 40 000 EUR очаква всеки собственик на апартамент или вила на Балеарските острови, който е решил да го отдава под наем на туристи незаконно. В частност става дума за лица, които ползват платформата Airbnb.

Наемите на островите скочиха до небесата. В същото време се наблюдава дефицит на пазара в резултат, на което местното население изпитва затруднение при намирането на имот за живеене. Така например, с 40% са се повишили наемните нива за последните 5 години в Палма де Майорка.

Най-силно предлагане в Airbnb се наблюдава на имоти на Ибица. Тук на всеки 30-ти жител се пада по една туристическа квартира, сочат данните на местни агенции за недвижими имоти.

Забраната да се отдават имоти под наем от собственици, които не разполагат с лиценз беше въведен още през 2012 г. Всички усилия за контрол над нелегалните наемодатели обаче останаха без резултат. Сега властите обявиха, че ще налагат глоби в размер между 20 000 EUR и 40 000 EUR. А нарушителите не са малко. Само на Майорка 70% от ваканционните имоти се отдават незаконно под наем.

Глобата от страна на платформите за резервации, като Airbnb и Homeaway, също ще могат да налагат глоби, които достигат 400 000 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИНСПЕКТОР

    5 0 Отговор
    И НАШИТЕ ТОВА ГИ ЧАКА В СОЗОПОЛ,НЕСЕБЪР,,И МИ СЕ ПРАВЯТ НА ХОТЕЛИЕРИ,ЕДНА ГЛОБА И СА ДО ТУК,А НИЕ БЪЛГАРИТЕ ОБИЧАМЕ ДА ТОПИМЕ И ДОНОСНИЧИМ!