16 Август, 2017 22:53 3 305 18

На бунт срещу строежа на небостъргач (СНИМКИ)

  • стрелбище-
  • небостъргач-
  • никми
На бунт срещу строежа на небостъргач (СНИМКИ) - 1
Снимки: Факти.бг ©

Дирекция „Общински строителен контрол” на Столична община е издала заповед на фирма НИКМИ да премахне оградата, която спира движението по пътя, минаващ през бъдещия небостъргач в кв. „Стрелбище”, съобщиха от общината. Действието е резултат от днешния бунт на жителите на квартала, които блокираха булевардите „България” и „Иван Гешов". Той дойде в резултат на разрушената днес улица, по която вече не е възможно преминаването на автомобили. По този начин се блокира изходът с превозни средства на стотици живущи в района и се налага да заобикалят по съседни улици.

На бунт срещу строежа на небостъргач (СНИМКИ)

От общината посочиха, че оградата възпрепятства и достъпа до канализационен колектор и водопровод. Екипи на район „Триадица” и дирекция „Зелени системи” са издали предписания на собствениците. „В момента, в който инвеститора разрушава улицата, има заповед за отваряне на улицата и той много добре знаяе това. Заповедта е връчена днес. Аз лично уведомих хората на обекта да спрат разрушаването на улицата, но те продължиха”, посочи районният кмет Николай Терзиев.

На бунт срещу строежа на небостъргач (СНИМКИ)

Сред протестиращите се прокрадна информация, че компанията инвеститор нарочно е избързала да загради терена си и да започне разчистването му, за да може след това общината да им предложи компенсация без значение дали ще парична или замяна за друг терен.

Протестите вероятно ще продължат, тъй като от компанията инвеститор заявиха, че са готови да се обърнат към прокуратурата, а живущите в квартала – че ще продължат с протестите.

На бунт срещу строежа на небостъргач (СНИМКИ)

На бунт срещу строежа на небостъргач (СНИМКИ)

На бунт срещу строежа на небостъргач (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Субективен

    26 29 Отговор
    Евала на пичовете от Никми. Имота си е техен и да си го правят каквото си искат.
    Частната собственост трябва да е неприкосновена.
    Бандитска държава , още малко и нас ще влязат и ще ми дават заповеди какво да правя.
    Няма такава наглост като нашите политици !!!!

    Коментиран от #6, #16

  • 2 Господ

    18 10 Отговор
    Значи вече Мафията ще си има и небостъргач!!???? Геноцида е пълен...няма хляб и народа гладува а те ще си строят небостъргачи...Е няма такава наглост!!!! Със откраднатите стотици милиарди от народа ,от на пенсионерите пенсиите , ТЕ ще си строят !!!!!!???? Само трепане ,няма иначе оправия
  • 3 Бен

    19 21 Отговор
    Сградите в които живеят протестиращите също пречат, но кой знае защо никой не отваря дума за това! Самите протестиращи също са допринесли много, кварталът да се презастрои. Бая късно са се сетили да ревът. Значи те могат да живеят там, а други не?! Е нема как да стане! Пак повтарям, иманно те y.paxa квартала! Нещо неясно?
  • 4 омг

    6 6 Отговор
    Бен .... ти адекватен ли си .. ?!
  • 5 еее

    5 11 Отговор
    Заради такива като "господ"България никога няма да стане европейска държава.Ще се строят 5-7 етажни колиби и няма да има нито една знакова сграда.

    Коментиран от #7

  • 6 БАН

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Субективен":

    Абе ти за градосутройствен план чувал ли си. Ако всеки си строеше каквото си иска в неговият парцел щяхме да станем като в Либерия. Аман от неуки калпаци ...
  • 7 АБВ

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "еее":

    Искаш да кажеш, че небостъргач, който ще се построи насред жилищен квартал, може да бъде знакова сграда??!
  • 8 мунчо

    4 1 Отговор
    По отношение на частната собственост то тя е най -незащитената от когато и да е било в историята ни. Всеки може да нахлуе в дома ти, в имота ти , да ти открадне фирмата, собствеността, всякакви разбойници шета безнаказано и нито един отговорен орган не си мърда пръста и собственика няма абсолютно никакви права освен разбира се да си плаща данъците. По отношение на това , че има правила, които частния собственик трябва да спазва с цел да не нарушава пправата на другите , живущите са прави. Не може за всички да ваши действащия градоустройствен план, а за един собственик да не важи щото бил голям тарикат.
  • 9 иван

    5 9 Отговор
    Защо протестирате за сграда, която ако се направи ще вдигне цената на имотите Ви, в нея ще работят хора които ще търсят квартири в района от там се вдигат и наемите.
    Защо не протестирате за сградите "КУЛИ" на г-н Димитров, нима те са по красива гледка от среща на градинката.

    Коментиран от #10

  • 10 Местен

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "иван":

    Най-после едно нормално мнение. Сред протестиращите не видях нито едно познато лице от квартала - имам предвид живеещите в непосредствена близост. От къде докараха толкова протестиращи, можем да се досетим.
    Всеки, който поне е идвал до парцела ще установи, че сграда на това място нито ще спира слънцето на някой, нито ще закрива гледката към Витоша.
    Една нова и модерна сграда на това място само ще добави принадена стойност към имотите в района.
  • 11 weiss

    3 2 Отговор
    Гледам, троловете в нета вече са активирани и от частни фирми, не само от партии и посолства. Тук как така се навъдиха защитници на "знакови" сгради и "свещена и неприкосновена" частна собственост с еднакви опорни точки, все за същите 600 лева на месец? нормално...
  • 12 маймун

    5 0 Отговор
    Когато има подходящо градоустройство и се изгради съответната инфраструктура, тогава може да има и знакови сгради, които са си на мястото. А когато плеснеш " знаковата " сграда там , където ти е изпаднал парцел на далавера, тогава крайния резултата е знакова кочина в целия район. За справка виж кв "Манастирски ливади", където половината квартал слънце не огрява сгради, за улици и тротоари и каквото и да било озеленяване да не говорим.
  • 13 alf

    6 2 Отговор
    небостъргач в тоя квартал е ъпсурд и на това тесно задръстено шосе
  • 14 тука е така

    3 6 Отговор
    Това си е частна собственост,аборигени такива,това че сте свикнали с тревата не означава че тази трева е парк за кучета.Ако дойде някой у вас и почне самоуправство какво правите?Който не е съгласен да си откупи земята и да си разхожда кучетата.
  • 15 грух

    3 0 Отговор
    айде като е частна собственост аз на съседния терен ще си направя един свинарник с 300 свине майки, щото нали като е частна собственост всеки може да си прави квото си иска
  • 16 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Субективен":

    Господине , запитвали ли сте се, откога е собстваност на НИКМИ този терен ? Как е придобит ? Защо сега решават да строят а не преди 10 години примерно ? Тази собственост е придобита със сила и изнудване, но потърпевшите трябва да мълчат ! ИНАЧЕ Вие си знаете !
  • 17 гощо

    0 1 Отговор
    Всеки ден минавам покрай въпросното място! Не разбирам за какво ревЪт?!?! Нито гледка нито слънце ще им закрива! Дори ще им спира шума от булеварда! Там няма градинка,има някакви храсталаци!
  • 18 popa

    0 0 Отговор
    Интересно, как асфалтирана улица в София се оказва липсваща като такава и при това частна собственост?