Last news in Fakti

5 Септември, 2017 06:21 7 639 5

Опазване на дома след ураган

  • сащ-
  • ураган-
  • имущество-
  • кражби
Опазване на дома след ураган - 1
Снимка: АР/БТА

Табели с надписи: „Долу ръцете”, „Ще стреляме по крадците” се появиха в щата Тексас след като той беше връхлетян от урагана „Харви”. Опазването на имуществото е един от огромните проблеми, с които се сблъскват пострадалите след всяко природно бедствие. Хората в американския щат са готови на саморазправа, съобщава телевизионният канал Fox News. Много от пострадалите се оплакват, че неизвестни за тях лица грабят вещите и мебелите им направо пред очите им.

Миналата седмицата Департаментът за вътрешна сигурност на САЩ предупреди, че са се появили мошеници, които се представят за техни сътрудници. Те заповядват на хората да напуснат домовете си и след това ги ограбват.

До момента властите в Хюстън и предградията са арестували 14 души с обвинение, че са извършвали кражби от домовете на пострадалите по време на стихийното бедствие. Задържана е и банда престъпници извършвали грабежи.

Ураганът „Харви”, който връхлетя американския щат Тексас, се оказа най-мощният за последните 12 години. Президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска от Конгреса 7.85 млрд. USD за отстраняване на щетите нанесени от природата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон Смит

    55 0 Отговор
    Там може да застреляш крадеца, а тук ще си виновен че ни се помогнал на крадеца да ти изнесе имуществото и да го почерпиш дори!
  • 2 ИВАН

    21 1 Отговор
    Българите сме разединени, а мургавите ни гледат сеира и си плетат кошницата - това всеки го знае, но предпочитаме омразата, отколкото обединението.
  • 3 Лупи

    14 1 Отговор
    Да не се окаже, че повечето от тия лица дето си "берат" вещи са тъмни? Или не е коректно в такава "велика" демокрация това да се упоменава?

    Коментиран от #4

  • 4 Зорлем

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Лупи":

    Е, не се ли научихте вече, че това е защото са бедни, тъй като белите ги подтискат и не им дават да се образоват и да се реализират в живота.

    Младежите от БХК, "Черните животи имали значение" и прочее "организации" откога ви ги обясняват тези работи, ама вие, "не, та не"!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.