11 Септември, 2017 09:37 3 428 1

Най-скъпите места за покупка на жилища в Швейцария

  • швейцария-
  • цюрих-
  • град-
  • скъпо
Най-скъпите места за покупка на жилища в Швейцария - 1
Снимка: Shutterstock

Първата позиция е за Цюрих. Наемните нива там са двойно по-високи от най-евтиното място - Ла шо де Фон. В началото на 2017 г. Цюрих запази първото си място за най-скъпия град в Европа и третия най-скъп в света по данни на The Economist Intelligence Unit. Ново изследване на comparis.ch показва, че Цюрих е и най-скъпото място за покупка на недвижим имот. По време на изследването са анализирани 1.5 милиона обяви, публикувани в периода от края на 2005 г. до юни 2017 г.

По данни от юли 2017 г. средната цена имотите в Цюрих е 12 760 EUR/кв.м. Това е значително по-висока цена в сравнение с втория в класацията град Малая, където средната цена е 11 900 EUR/кв.м.

В дългосрочен план най-скъпият швейцарски град се очаква да бъде Люцерн. Там цените на имотите са се увеличили най-много от 2007 г. Досега – с 82%. Само за последната година ръстът е 11%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 1 Отговор
    Тази статия беше много полезна - вече знам къде да си похарча парите, че в София, България много евтини жилищата и тук и да искам не мога да си похарча милионите... А случайно може ли да пуснете статия за най-евтините места, за да знам къде да не купувам (освен в София де).