Last news in Fakti

11 Септември, 2017 15:27 2 170 2

Как климатът се отразява на цените на имотите

  • ураган-
  • ирма-
  • маями-
  • имоти-
  • цени

Недвижимите имоти, които се намират в райони засегнати от урагани, подобни на тези като „Харви” и „Ирма”, ще се обезценяват прогнозират анализатори. Те припомнят последствията за недвижимите имоти от урагана „Андрю” в Маями преди 25 години. „Въпросът е в това дали хората приемат решения за покупка на недвижими имоти вземайки под внимание прогнозите за изменение на климата”, казва професорът по антропология в Международния университет на Флорида Хю Гледвин. Става дума за Маями бийч. Прогнозите са, че в края на века равнището на морето ще се повиши с 1.5 метра. Други експерти, смятат, че недвижими имоти, разположени по крайбрежието на обща стойност 23 млрд. USD, ще се окажат под водата още през 2050 г.

За да се съхранят имотите местните власти са предприели реализирането на скъпоструваща отбранителна програма. Работите предвиждат повдигането на пътища и монтирането на нови мощни помпи.

Независимо от предприетите мерки, инвеститорите вече търсят парцели, разположени на по-високи места, далеч от Маями Бийч. „Сега предприемачите насочват средствата си извън досега популярните райони. Ориентират се към по-сухите места”, коментират местни анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бугарин

    9 0 Отговор
    Елате у Родопите тука урагани нема а тея милиарди долари ги обърнете в левове
  • 2 Синоптик

    7 0 Отговор
    Милена Богданова, пиши за цените на имотите в българските градове. Много ме интересуват цените на имотите, където са минали "Ирма" и "Харви". Кой в България ще си купи "бънгалоу" в САЩ?