15 Септември, 2017 14:23 1 390 0

Политиката на Тръмп не плаши богатите

  • мексико-
  • инвестиции-
  • купувачи-
  • имоти
Политиката на Тръмп не плаши богатите - 1
Снимка: Shutterstock

При избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ икономистите се надпреварваха да чертаят мрачни прогнози относно перспективите за инвестиции в Мексико. Времето обаче показа, че предприемачите остават активни към тази част на света. „Чуждестранните клиенти са три пъти повече в сравнение с миналата година и не виждам причина тази тенденция да се промени. Купувачите предпочитат крайбрежните курорти”, коментират анализатори от компанията Guadalajara Sotheby’s International Realty. Местното население също продължава да е активно при покупката на жилища.

По данни на Sociedad Hipotecaria Federa (SHF), която се занимава с движението на цените на жилищата в Мексико, в края на 2016 г. се е отчело забавяне на пазара, но през настоящата година отново се наблюдава активизиране на купувачите. Една от основните причини за това е ръстът на мексиканската икономика. Със 7.6% са се повишили цените на жилищата в Мексико за първото полугодие на текущата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА