3 Октомври, 2017 13:37 2 477 0

Пазарът на имоти в Катар с 10% нагоре

  • катар-
  • имоти-
  • покупка-
  • инвестиции
Пазарът на имоти в Катар с 10% нагоре - 1
Снимка: Shutterstock

Само в рамките на една седмица инвестициите в жилищни имоти в Катар са се увеличили от 61.5 млн. USD на 67.9 млн. USD. Това свидетелства за силата на сектора и силната икономика на страната, коментират специалисти.

За периода от 17 до 21 септември 2017 г. в Системата за регистриране на покупка на имоти са били вписани 1916 сделки, сочат данни на Министерство на правосъдието. Най-скъпата сделка е била на стойност 8.9 млн. USD. Срещу тази сума клиент е станал собственик на къща в Доха с разгъната застроена площ от 1499 кв.м. Много от имотите, обект на сделка през въпросния период, са били жилища и парцели. Покупко-продажбите са се сключвали на нива между 1.6 и 2.2 млн. USD.

Независимо от наложените икономически блокади на Катар, секторът на недвижимите имоти работи отлично. Растящият брой на транзакциите доказва, че новата ситуация не е засегнала гражданите и инвеститорите.

Пазарът ще продължи да се развива динамично и през следващите седмици, след края на ваканцията, смятат анализатори. Това е особено позитивна прогноза като се има предвид, че третото тримесечие на 2016 г. жилищният сектор от пазара на недвижими имоти на Катар отчете най-силния спад на цените, който беше в рамките на 13.3%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА