Last news in Fakti

4 Октомври, 2017 09:28 1 686 0

Започна делото за срутването на хотел „Вероника”

  • вероника-
  • срутване-
  • дело-
  • слънчев ден
Започна делото за срутването на хотел „Вероника” - 1
Снимка: БТА

На 9 април 2015 г. в курорта „Слънчев ден” се срути хотел „Вероника”. Това се случи по време на подготвяне на сградата за контролирано разрушаване. Тогава загинаха четирима работници. Варненският съд даде ход на делото. Роднините на трима от загиналите искат по 150 000 лв. обезщетение за всеки, а четвъртият само се конституира като частен обвинител.

От 43 призовани свидетели адвокатите на подсъдимите поискаха по време на съдебното заседание да бъдат разпитани 26. На другите свидетели показанията ще бъдат прочетени в залата.

До средата на ноември са насрочени още пет заседания: на 2 ноември от 13,30 часа, на 3 ноември - от 9 часа, на 8 ноември - 9 часа, на 13 ноември - от 13,30 часа, и на 17 ноември от 9 часа.

Хотел „Вероника” е собственост на пловдивския бизнесмен Георги Гергов. Плановете са били на мястото на срутилия се хотел през есента на 2015 г. да започне строителството на нов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА