Last news in Fakti

8 Октомври, 2017 12:33 10 992 45

Санирането прокапа (СНИМКИ)

  • саниране-
  • бургас-
  • дъжд

При представянето на една от многобройните програми за саниране на жилищните сгради, живущ попита, как хората да бъдат сигурни, че начинът, по който ще се санира от фирми наложени отвън, ще е качествен? Отговорът беше, че една година след санирането ще се направи инспекция и ще се види дали има проблеми.

За живущите на някои вече обновени блокове отговорът дойде по-бързо – при първия по-обилен дъжд. Адресът е град Бургас, ж.к. „Изгрев”, бл. 9. Информацията на Burgas24.bg е предоставил потърпевш, който твърди, че вода шурти не само от тавана, но и от стените.

„Нещо ужасно е - от осмия етаж до долу всичко е във вода. Ние живеем на четвъртия етаж, едва смогваме с помощта на кофи, легени и парцали. Преди години хората от блока си събрахме по 4000 лв., за да оправим покрива, не разбирам защо се действа по този начин. Ходихме да търсим отговорните лица, но никой нищо не ни казва", разказва ужаса си Мария Б.

„Консорциум- саниране Бургас, Ямбол”, ДЗЗД, гр. Бургас е фирмата изпълнител на строително монтажните работи. Надзорът се осъществява от „Трансконсулт-бг” ООД София.

Фирмата изпълнител е задължена да отстрани повредите. Въпросът е обаче кога ще стане това като се има предвид, че идва зима.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коки

    115 5 Отговор
    на печелившите честито,сега да викнат дебелата мазна лилянка да види качество п.п. името нарочно е написано с малка буква

    Коментиран от #3

  • 2 Зарющ

    74 2 Отговор
    И щетите по домакинствата да си поемат!
  • 3 Петко

    83 6 Отговор

    До коментар #1 от "коки":

    В нашия блок е същата картинката... даже тавана на антрето във входа прокапа и има кофи за вода. Освен комунделската хрантутеница щерка Лилянка, трялбва да викнат и Винету да даде отчет как така стават такива неща в тая отвратителна мафиотска държавица, а си пише "6-ци" за управление? Ако съдим по лапането на пари чрез наливането за ремонти на магистрали и други обекти тогава има 10-ка, но ако говорим за сачеството, тук и 3-ка е много.
  • 4 Фалшиви новини

    16 90 Отговор
    Алооо ..... не е прокапало санирането а един малък процент !! Тъй като не изпускате тези прокапвания защо не кажете колко са санираните блокове и в какъв процент е прокапало - 0,5 % ?

    Коментиран от #7

  • 5 Факт

    67 3 Отговор
    Всички, дето четете статията сте платили за това изпълнение!

    Б.Б. да отиде и да забърше с изрязаните лентички...
  • 6 САП

    51 6 Отговор
    Блока в, който живея е саниран по програмата преди година и няма проблеми с течове.

    Макар, че останаха някой други проблеми със замърсяване на повърхности, а проклетите мазилки лепнат много здраво, и не могат да се изчистят. Типичния мундарлак на българските майстрори.
  • 7 Великите дела на вожда Винету и неговатаДебелохонтас

    58 6 Отговор

    До коментар #4 от "Фалшиви новини":

    Що ве чакай да повали малко да натрупа снежец па после да видиш, колко прокапали и течове, ще има. Много хора, ще плачат от "безплатните" подаръци на Бойко и неговата принцеса ЛилитУ.... Блокове дет не са плакали откак са построени от бащицата му Бай Тошо, сега ще леят сълзи във ведра и легени.
    Съчувствам на пострадалите хора и нека директно на тоя който са избрали да ни лалка за трети път му изпратят снимки с ревящите панелки !!!

    Коментиран от #35

  • 8 Русенец

    73 3 Отговор
    Прави са хората да се гневят, но пона като пускаха билютините за ГЕРБ да мислеха с главите си ! Ние нашия блок си го санирахме сами, на цена 4 пъти по-малка от това което харчи държавата. Няма течове и паднали мазилки, всичко е ОК, защото я нямаше Лилито с мазния си и влажен поглед, а ние контролирахме качеството на изпълнението !
  • 9 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    44 4 Отговор
    Дами и господа, вие не сте ли чували, че безплатен обяд няма? Защо се вързахте, когато ви омайваха, че безплатно ще ви санират блока? Сега ще платите в троен размер за щетите по апартаментите си, защото алчността ви подтикна да сключите сдружения и да кандидатствате за безплатно саниране. Вие сами сте си виновни. Още от самото начало беше ясно, че някой ще дойде, за да си прибере паричките, а в замяна ще си отбие номера.
  • 10 герберасите на власта

    38 0 Отговор
    За жалост в повечето градове има пробле ми сега решението е да се търси отговорност на фирмите ,но там проблемът е че те ще кажат на общинарите да им върнат парите дадени под масата за да спечелят търга.
  • 11 Христофор Карамфилов

    39 4 Отговор
    Няма нищо по закономерно от това да прокапят новосанираните блокове. Бях писал нещо по въпроса , още когато се започваше програмата за саниране . Лош проект, не се поправя ,с грешна технология , с неправилните материали, с безхаберни изпълнители. За тези лошо проектирани от самото начало блокове, трябват истински професионалисти, чиито бащи и дядовци и пра-дядовци са строили ,наблюдавали процеси десетилетия и писали дебели строителни книги. Няма как да си израснал сред овцете , да вземеш мистрия и отвес и да строиш, само защото в това сега има кинти. Занаят си трябва , а той или се "краде" или се предава от баща на син.На безхаберниците приемали новите обекти , дали им ясно колко е линейното разширение на един такъв блок , и какво се случва с шевовете, и не само на тази хидроизолация , след няколко години, и тази вода попадне между стената и топлоизолацията. Преди блока течеше до 5-тият етаж , сега тече до третият.
  • 12 Бат Мишо

    9 4 Отговор
    язе затва си турам найлон дограма и си пия ракията .....да не ме е яд после
  • 13 Пазарен Либерализатор

    34 1 Отговор
    Проектите трябва да се правят от технически грамотни хора с ОПИТ при работа с панели и панелни конструкции - както някой спомена линейни разширения, вибрации, колебания и т н. Освен това изпълнители са неграмотни турско говорящи цигани. Строителен надзор-някой, който може да пише и да полага подпис. След зимата, когато вода ще се просмуква под изолации, мазилки и където може, след което ще замръзва, разширявайки се и правейки място за още вода....та на пролет ще се види % протекли санировки. Не става само с ядене.
  • 14 Шпакловчик

    31 1 Отговор
    Как няма да протече като работниците са само цигани и наркомани,като се сметне и пестенето от материали един път като се купуват по-евтини и некачествени и втори път като се маже тънко като вестник....хубава работа,ама българска работа
  • 15 Христофор Карамфилов

    31 1 Отговор
    И още нещо да спомена. Когато се касае за строителство , то трябва да можеш да предложиш на клиента такава технология , че той да не мисли за ремонти поне в близките 40 години, а е възможно и много повече, въпрос на знания, опит , средства. Строителството е скъпо начинание , и не може на всеки 5-10-15 години да се отделят значителни средства за ремонти- обикновено в повече от самият завършен първоначален етап. Най-тежко и скъпо е да разчистваш "акото" на предходен безхаберник. Лошото ни законодателство работи в полза на тези безхаберници , да направят гаранциите 30-40 години , а не 5г. както до сега , и да се види кой има топки да защити тези гаранции и да работи и създава читави кадри , и кой създава 5 годишно менте в строителството. Ако не може да строи да плаща 30г ремонтите на клиента , или да се учи , или да се отказва.
  • 16 Бат Мишо

    39 3 Отговор
    Христофоре бе , зако са ти гаранции да 40 год за хидроизолация на блокове дет след 20 год тряя се бутат - според еексплоатационните срокове на строителни войски дет ге праихапо тошово време....?
    Щото както плюете тодора ся така живеете в НЕГОВИТЕ БЛОКОВЕ 90 процента от вас , щото ако не беше той и тес панелки щяхте сте тука насело кат мене да мятате белота....
    Туй дет Бат Тошо ви построи вий демократите не моете 25 години да го боядисате и хидроизолирате ве демокрасти крадливи.Само устите ви големи, ама жените и дъщерите ви ви берат краставицата в гърция и испания докат го плюете тука и ВИ КАПЯТ ТАВАНИТЕ НА ГЛАВИТЕ и плащате тока на м...стите.
    ПС за същата онас краставица говоря дет си мислите

    Коментиран от #18

  • 17 Бат Мишо

    29 3 Отговор
    ПС ПС
    на онес дет ще кажат че са строени скапано - ще кажа че отдавна тес блокове трябваше да са напуснати и съборени според техническите им документи И ПОСТРОЕНИ НОВИ .....Ч е демокрастите са удължили незаконно сроковете за експлоатация, за да задържат положението, щото нищо не са построиле 30 тина год
    което да предложат на хората на ДОСТЪПНИ ЦЕНИ Бат Тодор ко е виновен или Строителни войски ????
    РЪЦЕ тряя им целувате и на Тодора и на българския трудовак ,че не е паднало ВЪПРЕКИ незаконните къртения и остъклявания 20 10 ГОДИНИ след като те са казали че тряя пада
    герберастииииииии

    Коментиран от #21

  • 18 Христофор Карамфилов

    36 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бат Мишо":

    Бате Мишо , що си мислиш ,че един макар и почти хоризонтален покрив може да се изпълни непременно и само с газопламъчна хидроизолация, голяма грешка , ако ме питаш мене. До наши дни са останали много строителни шедьоври , строени преди повече от няколко столетия, и повярвай , те не текат , а не са хидроизолирани с тази изолация. А вероятно знаеш какво би се случило със средновековният майстор ,ако на краля ми капе вода във супата. И тогава с майсторлъка си си залагал и живота. А ти го обърна на политика. През комунизма имаше държавна политика,и желание да се създават кадри за разлика от сега, и не веднъж съм казвал , че ако трябваше да се уча на строителство от последните 28години щях да съм кръгла нула , и най-страшното е че нямаше да го осъзнавам. Истината е че за всеки занаят трябва приемственост.Моят баща се е учил от големи майстори от преди 9-ти , градил е комунизма , цял живот с десетки хиляди обекти, аз съм се учил от него и градя демокрацията , условно казано , в малък екип, за да гарантирам качество . Отказвам стотици обекти годишно, мнозина са се опитвали неуспешно да ми бъдат началници, много такива и от чужбина.Нямам нищо общо с крадливите демократи , и др политикани, живея от знанията си и труда си. Преди 6 години се качих на обект с дребен проблем , възрастна жена ми рече-баща ти го прави 1958г. Отстраних проблема за няколко минути , и още толкова помълчах в памет на баща ми. Слязох и рекох на женицата, тук няма какво повече да се прави ,т
  • 19 Христофор Карамфилов

    22 1 Отговор
    Тук няма повече какво да се прави , то е било направено когато е трябвало. И една мисъл на баща ми. Теорията има само уста, практиката има и уста и ръце А. Г. Карамфилов.
  • 20 BrutaLife

    7 5 Отговор
    Двупластова Хидроизолация - полиестер ,не воалит , грунд,първи и втори пласт ,труд , под 25 лв.м2 без ДДС , е меко казано несериозно.....
  • 21 Христофор Карамфилов

    15 4 Отговор

    До коментар #17 от "Бат Мишо":

    Бате Мишо , не живея в панелка , а в голяма къща. Жената е до мене , децата тоже. Макар да са изпълнили предназначението на своето време , да съберат една част от селското население в градовете, по най-бързият възможен начин, продължавам да твърдя че тези блокове са едно от най-лошите творения на комунизма , и единственото по читаво нещо в тях е конструкцията, иначе да бяха паднали до сега от толкова влага. Най-горен етаж е почти невъзможно да се продаде.
  • 22 Засега

    28 2 Отговор
    се трае. След 5 години, като започнат да падат изолациите, ще видите какво чудо ще е! Няма да е чак като бомбардировките от 1941, но ще се доближите достатъчно до тогавашния ужас.
  • 23 Бат Мишо

    13 2 Отговор
    Чакай ся форка
    и мойте прадеди са били дюлгери още през турско, зная и тайните им предават се от баща на син гредите кисненето в реката с години в тинята- ТУК ГОВОРИМ ЗА ДРУГО
    строили са КЕЧ с дадени срокове - ВИНАГИ ВЧЕРАШНИ
    бързали са да извадят народа от землянките и от наследените от фашизма ТРИДЕСЕТ И ДЕВЕТ километра асфалтов път в ЦЕЛАТА БГ .... БЪРЗАЛИ СА КАТО ВЯТЪРА и са разстрелвали хора за неспазен срок.
    със задача- ПАНЕЛКАТА ДА ДАЯНИ 40 години без големи дефекти и да се бута и строи НОВО
    НЕ да се удължават срокове и ревизират заварки
    Дюлгерството е ДРУГО --- знаеш че имаш материял за 4 къщи следващите 5 години - греди клинове и т н и земаш 4 поръчки и даваш гаранция с главата си за 100 години..... и печелят първите 4 наддаващи еди кой си дюлгерин да им прай къща . тва е минало (за мое съжаление)
  • 24 Фирмата

    26 0 Отговор
    фалира още след първата рекламация, останалите 10 блока, които е направила, духат супичката. Едни чиновници обаче се хвалят как са отишли да разгледат остров Бали, Малдивите, Япония...
  • 25 гларус

    2 28 Отговор
    Това е неизбежно при санирането Когато се санира блока и завали може да се случи това Но след санирането ще спре . И при други се е случвало но после си идва всичко на мястото . Нека да не лаят неграмотните
  • 26 същото наводение

    21 5 Отговор
    може да се види и в Бр.Миладинови.
    Качество гарантирано от ГЕРБ.
  • 27 Руски тролак

    22 1 Отговор
    Значи ,санирането е ПО ЖЕЛАНИЕ ако искате можете да го откажете.
  • 28 Така е

    8 5 Отговор
    Прави са от БСП.Нищо не прави , за да не прокапе.
  • 29 Така е

    7 5 Отговор
    Прави са от БСП.Нищо не прави , за да не прокапе.
  • 30 Талят

    22 5 Отговор
    Аз съм от едно Силистренско село и много ме е яд за това саниране по програма.Значи ние,които живеем в къщи може да се лишаваме от сумати работи само и само за да поддържаме къщите си,а тези по блоковете ще си живеят живота,везплатно ще им се правят санирания и накрая пак недоволни.Нека да има подобни програми,но да се възползват тези,които имат нужда,а не пюсюрите,които чакат наготово.Темата е много широко-обхватна,бих спорил дори с Премиера
  • 31 nkavrakov

    13 3 Отговор
    Панелките са съвременните гробници на българите
  • 32 Бургас

    9 1 Отговор
    Така е - зимата ще протичат, лятото ще горят!
  • 33 коко

    14 0 Отговор
    Погледнете си документите за санирането и вижте - КОЙ:
    - избира фирмата изпълнител
    - кой, е в надзора и следи за изпълнението
    - кой се подписа, че фирмата е изпълнила всичко по ПРОЕКТ
    - коя е фирмата изпълнител
    НАПИШЕТЕ ИМ ИМЕНАТА ДА ГИ ВИДИМ ВСИЧКИ:
    Общината и общински служители + домоуправител.
  • 34 Бай Тошо

    12 0 Отговор
    Особено след първата по сериозна градушка, тогава ще стане баш веселбата с течовете, и е непоправим освен ако не се направи наново всичко ама надали де, с тия евтини циментови мазилки и тънко лепилце с най евтинката мрежа, тая комбинация е идеалната за България
  • 35 ХИДРО

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "Великите дела на вожда Винету и неговатаДебелохонтас":

    Бойко, Лили партии парламент - те само осигуриха едни пари, които другите държави усвоиха отдавана. Нали има проект. В него има ли грешка или изпълнителя е некадърен. Изпълнителите ги избраха съответните общини. Питай си кмета, кой чиновник се разписа най отдолу на документите на финала.
    Чехия, Словакия, Полша, Унгария - имат цели квартали с еднакво санирани соц - панелки
    Докато писахте глупости програмата свърши и се санираха 10% от възможните блокове.
    Като си купиш мерцедес и се счупи Меркел ли е виновна....
  • 36 радев

    8 4 Отговор
    като има шарани да се хващат на герберските лъжи
  • 37 Aшайко

    12 1 Отговор
    същата работа сме и ние в м. рудник бл 97 в вход , с лоши материали ,и некадърни майстори текна тавана от горе до доло , великотърновската фирма за санирване да си свърши отлично работата или викаме телевизията
  • 38 пловдив

    5 3 Отговор
    Нашето здружение не избра, най тънката оферта. А се доверихме на месна строителна фирма, която строи от години и нямаме проблеми. Минахме обследвания проекти и следяхме за изпълнението. Не може всичките 90 апартамента да са доволни, но от 30 години не беше ремонтирано нищо.
  • 39 Име (като гост):

    6 1 Отговор
    не тече, просто капе

    Коментиран от #40

  • 40 Всички пари в банката

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "Име (като гост):":

    Капка по капка... Сложи му един плакат на ДСК да си имаш 3Д реклама ))
  • 41 ЕЕААВВЯЯ

    1 3 Отговор
    Доволните са повече от недоволните но никои не ги пита.
  • 42 Нане

    5 0 Отговор
    Щото все има наши и ваши! Гледат да направят ремонта,да вземат парите а качеството??? После ела да видиш за к'во иде реч. Не се наядаха, еййй!
  • 43 Радо

    3 0 Отговор
    Надявам се всички тия от панелките, които гласуваха за хунтата, за да им се санират жилищата без пари, на следващите избори вече да са им узрели кратуните.
  • 44 А новото

    9 0 Отговор
    Всички говорите за панелките колко нефелни били, а какво да кажем за новото строителство? То да не би да се строи от супер майстори? И там има течове, при положение, че много често над стаите е терасата на комшията и си тече директно в стаята. Колкото познати имам с ново строителство все проблеми имат от различно естество. И това в жилища на няколко години.

    Коментиран от #45

  • 45 Христофор Карамфилов

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "А новото":

    Ами вярно е това с течащите тераси , и този проблем е много характерен за новото строителство, както и още много такива други. И аз нали това се опитвам да обясня. Няма как да си се качвал стотици и хиляди пъти на обекти от всякакъв характер, през тези 28 години ,а и по рано, да се нагледаш на грозни картини и безхаберие, а в същото време всичко в санирането да е цветя и рози . Като това саниране ще е само продължението на всичката тая строителна некомпетентност която ни залива в последните десетилетия, с тази разлика , че ще поеме още много ниско-квалифициран материал, щото парите чакат и трябва спешно да се усвоят. И така една много добра идея ,се превръща в грозна пиеса, просто няма толкова квалифицирани кадри , а и държавата не ги е развивала и стимулирала през последните десетилетия , по единственият най-правилен признак- КАЧЕСТВО. Това ,че можеш да извършиш нещо както трябва , на базата на знания , опит , и майсторлък , не трогва държавната машина , за която е по- важно да разпредели парите между себе си и палачорите.