Last news in Fakti

9 Октомври, 2017 10:11 20 736 6

Строителството на „зелени” къщи в САЩ набира скорост

  • сащ-
  • къщи-
  • строителство-
  • екология
Строителството на „зелени” къщи в САЩ набира скорост - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 30% от предприемачите на едно- и многофамилни къщи в САЩ заявяват, че „зеленото” строителство се явява значителна част от дейността им и над 60% от портфолиото им. До 2022 г. броят на строителите, които ще се насочат към изграждането на еко домове, трябва да се увеличи до 50%, сочат данните от изследване на Dodge Data & Analytics проведено в партньорство с Националната асоциация на жилищните строители (NAHB).

Основната задача на този тип сгради е да повишат енергоефективността си, както и да създадат една здравословна среда за обитаване. Всичко това се постига за сметка на използването на естествени материали, които са безопасни за човека и околната среда. Към днешна дата в САЩ близо една трета от новоизграждащите се имоти се причисляват към категорията „зелени”. При еднофамилните къщи делът им е 20%, но към 2022 г. анализатори прогнозират, че той значително ще се увеличи. Причината е, че хората, които се явяват и купувачи, все повече се интересуват от предимствата на този тип имоти.

От изследването също така става ясно, че значителна част от строителите разработват или планират да построят в близките няколко години сгради с нулево потребление на енергия. При този тип къщи в качеството на източник на енергия се използват слънцето и вятъра. Близо 30% от строителите в САЩ вече са пуснали в експлоатация подобни къщи през последните две години, а 44% планират да направят това в близките няколко години. За две години броят на строителите, които са използвали слънчеви панели, се е увеличил от 19% на 23%. А 43% искат да използват този източник на енергия в бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ц20НЕ

    21 34 Отговор
    За това от тия "естествени" къщи, като дууне малко ветър и се разпадат, аре нама нужда :D

    Коментиран от #4

  • 2 Чавдар войвода

    13 1 Отговор
    Никнеймът ти, двигател на Опел ли ще да е?
  • 3 ХЙХЙ

    5 3 Отговор
    не, химична формула е
  • 4 Гъбарко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ц20НЕ":

    Ние като бием плочи, леем колони, градим зидове от по 3 метра и като цяло яко бетонираме - вижте как сме ги изпреварили американците.
  • 5 Иванов

    0 0 Отговор
    Провеждани проучвания за тежко терористични анти климатични оръжия подреждат фотоволтаичните панели като едни от високовредните.Ползват се от чужда цивилизация за декодиране и срив след около 19 години максимум на ноосферичната охрана която ни охранява от военно терористичната мафия/подава региона на снимката
  • 6 JJIvanov geolog

    0 0 Отговор
    У Нас подобни нагло вредни скенери с а маскирани като НЕЗАКОННИ знаци за пешеходни пътеки заслепяват и увреждат тежко всичко живо в радиус до 1000 метра .Скенерите им целеуказват дъното на тропосферния океан на чужди бойни кораби приближаващи ни от близкия космос