9 Октомври, 2017 11:46 2 017 0

Строителна компания с глоба от 12.7 млрд. USD

  • строителство-
  • компания-
  • рушвет-
  • бразилия-
  • глоба
Строителна компания с глоба от 12.7 млрд. USD - 1
Снимка: Shutterstock

Бразилската строителна компания Аndrаdе Gutіеrrеz ЅА я грози глоба от внушителната сума от 12.7 млрд. USD след като срещу нея е повдигнато обвинение в даване на рушвети. От конгломерата ще обжалват, тъй като ако се стигне до плащане на въпросната глоба, то това ще доведе Аndrаdе Gutіеrrеz ЅА до фалит.

Обвинението е повдигнато по време на разследване, което датира още от 2015 г. Обект на него са били 10 компании, а от прокуратурата на Бразилия твърдят, че въпросните фирми са давали подкупи на политици, за да получават обществени поръчки.

В случай, че Аndrаdе Gutіеrrеz ЅА плати глобата, то властите са склонни да й позволят да продължи да участва в процедурите за участие в обществени поръчки, уточнява вестник О Glоbо.

Това не е първият случаи, в който се стига до плащане на подобни огромни глоби. През лятото компанията ЈВЅ, която е най-голямата в света за пакетиране на месо плати глоба от 3.2 млрд. USD, тъй като също е участвала в корупционни схеми. Плащането ще започне през декември и ще продължи 25 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА