Last news in Fakti

11 Октомври, 2017 17:51 11 193 15

Пловдив получи 224 млн. лв. за голям проект

  • пловдив-
  • железопътен възел-
  • инвестиция

Днес беше одобрен проектът за „Развитие на железопътен възел Пловдив”. Строителните работи ще започнат през април 2018 г. В стратегията на проекта се предвиждат 12 месеца за проектиране и стартиране на строителните дейностите в началото на 2019 г.

Проектът представлява важна част от цялостната концепцията за рехабилитация и модернизация на железопътна линия Пловдив - Бургас и ще бъде реализиран в обхват и срокове съгласно стратегията на Национална компания Железопътна инфраструктура (НКЖИ), съобщава Plovdiv24.bg.

Ще бъдат модернизирани железният път, контактната мрежа и системите за сигнализация и телекомуникации с осигуряване на габарит за електрифицирана ж.п. линия. Обновяване и усилване на съществуващите съоръжения, както и изграждане на нови на местата на тези, които са с изтекъл жизнен цикъл и недостатъчна носимоспособност.

Планирано е изграждане на пътни надлези на местата на съществуващите автомобилни прелези, закриване на пешеходните прелези и изграждане на пасарелки или пешеходни подлези. Ще бъдат изградени и шумозащитни съоръжения в зоната на урбанизираните територии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ама надали

    30 3 Отговор
    как искам да участвам в усвояването на тези средства МАЙНА,,,,,
  • 2 Гост

    12 4 Отговор
    Ще се налапат много майни

    Коментиран от #3

  • 3 БУК

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Ами само шопите ли ще лапат? А?
    Задължително и тука ще участват! Бъди сигурен!

    Коментиран от #11

  • 4 метгонтан

    13 3 Отговор
    като гледам снимките , влакови релси минават отгоре над шосето ..... майко мила кой ще подържа това нещо , после пак нема пари и тн. , а дали в проекта е включено и закупуването на влакове , за да минават по тоя мост все пак
  • 5 Майната

    16 2 Отговор
    Няма да са майни а селски бекове,майните са готини
  • 6 kraci

    14 5 Отговор
    мале ще се краде на поразия
  • 7 PlimP

    7 3 Отговор
    жална ни майчица :(, няма да се налапат мноог майни, а само точно определени такива и като ги гледам с кви замисли и качество строят, бог да ни е на помощ, преди бях щастлив, че живея в Плд, ся вече се колебая
  • 8 Гого

    12 4 Отговор
    Уникално крадене ще падне!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Густо Майна

    3 0 Отговор
    Ейии, разгеле! Прелезите към Смирненски отиват в историята, че и още един мост през Марица! Ако премахнат и светофарите-умници, и ето Ви отпушен трафик, а и ще иден назад в класацията по ПТП-та!
  • 11 Пазаранен Икономист

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "БУК":

    Ако не е бате ви Бойко такъв проект щехте да видите на кукуво лето, така и не се научихте кой лапа и кой не лапа ами слушате приказките на големите лапачи

    Коментиран от #12

  • 12 БУК

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Пазаранен Икономист":

    Не ги слушаме шопе, те се виждат!
    Всички пари минават през София първо и ако остане за другите!!!
    И си наведете малко вдигнатите мутри, че да не се прасните някъде!

    Коментиран от #13

  • 13 Бай УРко

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "БУК":

    "да не се праснИти някъде" майна.........охохохохохо.
  • 14 gambo

    3 0 Отговор
    Е, дано да го видим скоро време в действителност, а не само на думи.
  • 15 mediator37

    2 0 Отговор
    Че ГЕРБ крадат- крадат, спор няма, ама и остава след тях нещо построено за нас простолюдието. Защото помните ли на Станишев чичковите червенотиквеничковчета ? Помните ли , че му бяха спрени всички еврофондове? Много бързо забравяте. Заменките и тях ли забравихте? Осем години земеделското министерство в ръцете на фесовете от ДПС и това ли забравихте, далаверите с държавен резерв и разпродажба за жълти стотинки земята ни на фесове? По-некадърна и долна пасмина от БСП + ДПС няма, запомнете го. Ако те управляват един лев няма да видим от Ойропата, а само ще плащаме като глупаци членския внос от 900млн. евро годишно.
    Изводът е : Да, крадат, но умерено и построеното остава да го ползваме.