Last news in Fakti

21 Октомври, 2017 10:33 1 458 0

Индустриалните имоти в България

  • склад-
  • индустриални площи-
  • пазар
Индустриалните имоти в България - 1

На 18 октомври 2017 г. гр. Пловдив беше домакин на най-значимото по рода си събитие в сферата на индустриалните имоти, а именно Първата национална конференция за индустриални имоти – БГСКЛАД 2017 г. Фирми, бизнесмени, държавни институции, застрахователни дружества, консултанти, брокери и много други значими фигури в сферата на индустриалните имоти се срещнаха, за да обсъдят тенденциите в развитието на пазара на индустриални имоти у нас през последната година.

Събитието беше открито от заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов. В своето експозе той изтъкна, че за постигането на високи резултати и устойчив ръст в икономиката правителството се стреми непрекъснато да подобрява бизнес средата в страната, както и това, че България се утвърждава като една от най-конкурентните инвестиционни дестинации в Югоизточна Европа.

Малко след това, директора на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев изтъкна, че мястото, което организаторите БГСКЛАД и Индустриални имоти бяха избрали за това събитие е правилно, защото Пловдив съвсем сериозно може да претендира за индустриална столица не само на България, но и на Балканския полуостров.

Гостът от Русия Евгени Нумеров – генерален директор на Skladman USG., който не само запозна аудиторията с интересни факти за пазара в Русия, но и даде ценни съвети за това, какво трябва да променим тук, за да върви пазарът на индустриални имоти с по-бързи темпове.

Многообразието от лектори, от различни сфери на индустрията в първи панел доведе до сериозен старт на дискусията. Организаторите БГСКЛАД и Индустриални имоти се бяха постарали да съберат хора от различни сектори в бранша, които изложиха интересни факти за развитието на пазара на индустриални имоти.

В трети панел регионалните представители на БГСКЛАД за градовете Пловдив, Варна, Стара Загора, Русе и Велико Търново направиха обстоен анализ за развитието на пазара за индустриални имоти за всеки един от градовете, които представляват.

Регионалният представител на БГСКЛАД за Варна Тони Янев направи обстоен анализ на пазара на складови площи за Варна, като в презентацията си каза, че свободните за усвояване промишлени площи са основно в посока „Запад“. За последната година наемните нива на складови площи се запазват в утвърдения диапазон от 2 до 4 EUR/кв.м. и има повишено търсене на новопостроени складови площи.

Не по този начин седят нещата в гр. Русе, според регионалния представител на БГСКЛАД - Григор Недев. Той изтъкна, че в повечето зони там складовете са от социалистически тип строителство, но че апетитна за инвеститорите ще е новостроящата се магистрала Дунав мост 3, която ще е на 3 км. от Дунав мост. Наемните нива в този град са от 1,5 до 2,5 евро на кв.м.

Огнян Георгиев, представител на БГСКЛАД за гр. Стара Загора отбеляза, че градът е бил и продължава да бъде апетитен и притегателен център на инвеститорите заради локацията си.

Последен в този панел се изказа г-н Любомир Филипов, който е регионален представител на БГСКЛАД за гр. Велико Търново. В презентацията си той изтъкна, че основен проблем за града е липсата на инвеститори, заради това че градът не е типична индустриална зона на България.

Събитието на БГСКЛАД остави траен отпечатък в бизнес-индустрията за трети пореден път, като събра на едно място водещи фигури от бизнеса, държавни институции и обикновени граждани.

Организаторите БГСКЛАД и Индустриални имоти гр. Пловдив предпочетоха и този път то да е безплатно за всички желаещи да си включат в дискусията, защото смятат, че подобни прояви не трябва просто да заявяват проблеми, но и да търсят съвместни отговори и решения.

Конференцията бе отразена от водещи медии у нас, като imot.bg, списание Логистика, Пловдив онлайн, 1kam 1, ТВ Планета, BEPnews и IndustryInfo, а входа за всички гости беше безплатен, което според организаторите е прецедент за подобни събития и прояви.

Собственика на БГСКЛАД Симеон Митев изтъкна, че е изключително доволен от провелото се събитие и обеща, че то ще продължи да бъде традиция и занапред, като следващата проява ще бъде най-вероятно в София, където отново професионалистите от бранша ще се срещнат за да обсъдят тенденциите в един от най-важните отрасли на българската икономика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА