Last news in Fakti

27 Октомври, 2017 20:56 2 740 11

Кмет против небостъргачи по „Цариградско шосе”

  • софия-
  • небостъргачи-
  • кмет-
  • младост
Кмет против небостъргачи по „Цариградско шосе” - 1
Снимка: М. Богданова ©

Дискусията около това къде да има и да няма небостъргачи в София продължава. След като главният архитект на София Здравко Здравков очерта трите зони, в които ще могат да се строят високи сгради, един от районните кметове се обяви против изграждането на небостъргачи в една от зоните. Това е кметът на район „Младост” Десислава Иванчева, а мястото е зоната след 7-ми километър по бул. „Цариградско шосе”. Изтъкнатият от кметицата мотив е, че 80% от предвидената зона за високо строителство по булеварда попада в район „Младост”.

Иванчева е против внесените предложения за промяна в Закона за устройство и застрояване на Столичната община, тъй като районната администрация не е била запозната с предложенията, преди да бъдат внесени за разглеждане в парламентарните комисии. Иванчева иска от депутатите да не разглеждат предложенията за промени преди Столичният общински съвет да приеме визията за развитие на София до 2050 г. Очаква се тя да е готова до средата на следващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Krasimir Velchev

    11 1 Отговор
    Не съм привърженик на феминизма,нито на която и да било идеология,но в случая имаме потвърждение ,на това,че понякога жена може да каже умна приказка и обратното -мъже да ръсят глупости.За последните 28год.в сферата на строителството беше изоставено всякакво планиране.От цяла България всички,които се бяха сдобили с повечко пари се струпаха да правят кооперации в кв.,,Манастирски ливади,,тоест в полите на Витоша.В резултат на това към днешна дата районите от София,които бяха годни за разходка,спортуване и изобщо добър живот сега са отвратителни.Живея в този район от 50год.насам.С очите си успях да видя как една райска територия може,да бъде превърната в кочина.Сега по аналогичен начин ,това може,да се случи и в ж.к.,,Младост,,.

    Коментиран от #2

  • 2 Фидан Ябълков Крушарски

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Krasimir Velchev":

    Така ако бяха действали и слушали всякакви капацитети преди 40-60-70години щеше София да си е 50 000 души и толкова.Стотици милиони евро се изливат в София а те недоволни,абе професори селата така пустеят елате си по село като мене.
  • 3 Гостенин

    8 1 Отговор
    Цариградско шосе е задръстено по цял ден а те искат да строят още и още около него. Не разбират ли, че то няма капацитет да поеме повече трафик. Според мен само ще задълбочават проблемите с инфраструктурата.
  • 4 Местен

    5 1 Отговор
    Ами прав е колегата! Юрош всички си ходете по селата и без това, като дойдете работите по моловете и само цапате, и си хвърляте боклуците в София. Града е мръсен заради простите чужденци
  • 5 По темата

    8 1 Отговор
    Тук половината, дето говорите за село, подскачахте като на.рани, когато Тодор Живков Ви прехвърляше от селата в панелките.Айде стига си придавали важност. Граждани сте колкото Люлин е най-елитния квартал.
  • 6 Парашкева

    2 0 Отговор
    Тази престъпница като влезне в затвора той няма да бъде небостъргач. Не трябва да се допуска умствено ограничените хора да си натрапват мнението. За да бъде София съвременен град трябва да се изграждат огромни небостъргачи. В столицата има много подходящи места за небостъргачи, както и в софийското поле.
  • 7 възмутени

    2 0 Отговор
    Тези депутати и кметове който се плашат от небостъргачите, нека да си живеят на село сред природата. Всички страни строят небостъргачи. Това не значи че са по глупави от нашите депутати и кметове. Тези които имат фобия от високите небостъргачи нека да се лекуват.
  • 8 Изабела

    2 0 Отговор
    Хубаво ще бъде ако се построй нов квартал само от небостъргачи, широки булеварди, надлези на кръстовищата и многоетажни паркинги. Това ще бъдат квартали за много богати хора и елита на София. Тези които са против това, означава че искат България да е периферията и бунището на Европа. Дали трябва да допуснем това.
  • 9 Стилянова

    1 0 Отговор
    Селяците който не искат небостъргачи до ходят да живеят в планината в палатка или в Африка.
  • 10 до селяците

    1 0 Отговор
    Задръствания не стават заради небостъргачите а заради тесните улици и затова че няма транспортни надлези на кръстовищата.Освен това трябва да се изграждат и паркинги на няколко нива.
  • 11 Хилда

    1 0 Отговор
    Селяните в кметството се плашат от небостъргачите.