2 Ноември, 2017 11:37 3 424 3

Най-скъпата имотна сделка е факт

  • небостъргач-
  • хонг конг-
  • сделка-
  • цена
Най-скъпата имотна сделка е факт - 1
Снимка: Shutterstock

Цената на сделката е 5.15 млрд. USD, а имотът е небостъргачът The Center в Хонг Конг. Досега сградата беше собственост на най-богатия човек в Хонг Конг Ли Ка Шин. Сумата, за която е продадена 73-етажната сграда, е рекордна не само за региона, но и за целия свят. Новият собственик е консорциумът CHMT Peaceful Development Aisha Property, който е известен с многобройните си връзки с най-големите предприемачи в Пекин.

Особеното при небостъргача The Center, който е построен през 1998 г., е, че той е изграден от стоманена конструкция и стъкло, като въобще не е използван бетон. Разполага с 5 високоскоростни асансьора и подземен паркинг за 400 коли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Блейчо

    8 0 Отговор
    ...........хм........
  • 2 дино

    4 1 Отговор
    Там явно не питат съкварталците искат или не искат небостъргачи и разни протестъръ не виреят !
  • 3 балък

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Разполага с 5 високоскоростни асансьора''
    а бе това да не ви е панелка в люлин?
    Асансьорите са 41 на брой, справка:
    https://en.wikipedia.org/wiki/The_Center