Last news in Fakti

25 Ноември, 2017 10:33 1 662 0

Над 30% поскъпнаха имотите в Черна гора

  • черна гора-
  • жилища-
  • цени
Над 30% поскъпнаха имотите в Черна гора - 1
Снимка: Shutterstock

Срещу 1250 EUR/кв.м. средно са се търгували жилищата ново строителство в Будва през третото тримесечие на текущата година. Това е 32% повече в сравнение със същия период на 2016-а. Средната цена при имотите от вторичния пазар са 1140 EUR/кв.м., сочат данните на статистическата агенция Monstat. Това е с 8% повече в сравнение със същото тримесечие на миналата година и с 3.6% повече в сравнение с април-юни на текущата година.

В град Бар, разположен на черногорското адриатическо крайбрежие, се наблюдава спад в стойностите на жилищата ново строителство в рамките на 21.5%, до 1180 EUR/кв.м. Цените на имотите в Подгорица са без промяна – 1150 EUR/кв.м.

Инвестициите в Черна гора в областта на недвижимите имоти отчитат значителен ръст през тази година. За първите осем месеца те са в размер на 96.8 EUR. Това е 34.8% повече съпоставено със същия период на 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА